Вт, 2024-04-16, 12:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:17
Повернення 3 млрд грн від компанії Фірташа Яценюк назвав "реальною деолігархізацією країни"
Інші останні Кримінальні новини

Вирішення спору між держкомпанією "Нафтогаз України" і холдингом Ostchem, що належить бізнесмену-втікачу Дмитрові Фірташу, який переховується від американського правосуддя в Австрії, на користь "Нафтогазу" є прикладом реальної деолігархізації країни і повернення державі належних їй активів, сказав у ході екстреного засідання уряду в п'ятницю, 25 грудня 2015 року, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це повідомляє УНИАН.

"Я провів зустріч з представниками МВС. У нас є новина. З 2010 року перед НАК "Нафтогаз України" компанія Ostchem накопичила борги у розмірі 3 млрд грн. МВС почало кримінальну справу, заарештувало активи компанії Ostchem. У результаті цього розслідування і жорстких дій НАК "Нафтогаз України" отримав повну суму боргів від Ostchem, що належить Фірташу. Я хочу подякувати міністру, слідчим і керівнику "Нафтогазу" за те, що ми повернули держкомпанії 3 млрд грн, на які ніхто не сподівався. Ось це і є реальна боротьба з корупцією, ось це і є реальна деолігархізації країни", - сказав Яценюк.

Як повідомлялося, заборгованість підприємств Ostchem перед "Нафтогазом" і "Газом України" була сформована у 2006-2011 роках і не погашалася донині. Ostchem входить до трійки найбільших фінансово-промислових груп за обсягом заборгованості перед "Нафтогазом".

Наприкінці квітня поточного року Кабінет міністрів звернувся до суду з вимогою заарештувати 500 млн кубічних метрів газу вартістю 4,3 млрд грн, що належать холдингу Osthem. Звернення було ініційоване за результатами розслідування Генеральною прокуратурою змови представників Ostchem та посадових осіб НАК "Нафтогаз України".

У відповідь, наприкінці травня поточного року Group DF заявила про тиск влади України на роботу групи і заявила, що зупинить два заводи з виробництва добрив. Міністерство внутрішніх справ заарештувало 86 об'єктів групи компаній Ostchem, однак восени виробничі процеси на них вже було відновлено.

У вересні Ostchem та "Нафтогаз" уклали мирову угоду, яка затвердила графік поетапного погашення боргу компанії Фірташа до кінця січня 2016 року. Відповідно ж до сьогоднішньої заяви Яценюка, компанія "повністю" розрахувалася на місяць раніше.

Критичними були й особисті стосунки Яценюка з Фірташем. Влітку олігарх закликав "боротися сьогодні з нинішнім урядом", натомість прем'єр підтримував бажання США притягти Фірташа до юридичної відповідальності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 721 | Додав: adminA | Теги: 3 млрд грн, реальна деолігархізація країни, Яценюк, Фірташ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]