Пт, 2024-03-29, 13:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:28
Повної політичної реабілітації Тимошенко вимагатиме Єврокомісія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Єврокомісія наполягатиме на повній політичній реабілітації колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це заявив президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу під час зустрічі з донькою лідера опозиції Євгенією Тимошенко та заступником голови партії ВО "Батьківщина", колишнім віце-прем'єр-міністром Григорієм Немирею в Бухаресті (Румунія), повідомили в прес-службі ВО "Батьківщина".

Дочка Тимошенко інформувала президента Єврокомісії про стан здоров'я своєї матері. У свою чергу Баррозу просив передати свої найтепліші побажання Юлії Тимошенко.

"Ми думаємо про Вас. Ми робили і будемо робити все для того, щоб Ви були, безумовно, звільнені. Будемо наполягати на Вашій повній політичній реабілітації", - підкреслив президент Єврокомісії.

Крім того, учасники зустрічі обмінялись думками щодо перебігу виборчого процесу в Україні.

"Вибори і розвиток ситуації з політичними в'язнями в Україні є тестом на відданість вашої країни європейським цінностям", - підкреслив президент Єврокомісії.

Як повідомлялося, що президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Рікардо Мігліорі підтримує незаконно ув'язнену лідерку опозиції Юлію Тимошенко. Під час виступу на Конгресі Європейської народної партії, який проходить у Бухаресті, він підкреслив, що присутність на Конгресі ЄНП дочки незаконно засудженого лідера опозиції Євгенії Тимошенко - дуже важливий факт.

"Прошу підтримати її, її матір, яку незаконно заарештували. Все це мені нагадує режим в Бєларусі, нагадує режим Лукашенка", - зазначив президент ПА ОБСЄ.

Нагадаємо, що донька Юлії Тимошенко Євгенія і Григорій Немиря беруть участь у Конгресі ЄНП, який проходить 17-18 жовтня в Бухаресті. ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 73 партії-члени з 40 країн, 16 голів країн-членів ЄС та 7 голів країн, які не є членами ЄС, 13 членів Європейської Комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

Раніше міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що європейці незадоволені репресіями в Україні.

А президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс вважає, що ув'язнена лідерка української опозиції, екс-прем'єр Юлія Тимошенко є прикладом в європейському регіоні для всіх, хто бореться за демократію, а її ув'язнення назвав "особистою помстою" Януковича.

Тимошенко відбуває покарання за рішенням Печерського районного суду Києва, яким вона засуджена в жовтні 2011 року до 7 років позбавлення волі за перевищення влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: реабілітації Тимошенко, Єврокомісія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]