Чт, 2024-04-25, 08:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
Позбавлять фінансування британські школи через заперечення теорії Дарвіна
Інші останні Новини світу науки і технологій

Міністерство освіти Великобританії позбавить фінансування школи, в яких креаціонізм викладається як наука, пише The Guardian.

Згідно з новою угодою про фінансування, міністр освіти зможе позбавляти бюджетних коштів школи, де заперечується вчення Чарльза Дарвіна, а замість цього викладається теорія креаціонізму, в рамках якої світ розглядається як творіння Бога,передає Lenta.ru. 

Кампанію проти креаціонізму в школах активно вели Британська гуманістична асоціація (British Humanist Association), а також низка науковців і натуралістів, серед яких професор Річард Докінз і знаменитий телеведучий сер Девід Аттенборо.

Положення міністерства освіти торкнуться тільки так званих вільних шкіл Англії - навчальних закладів, відвідування занять і вибір предметів у котрих є довільним. Такі школи фінансуються коштом платників податків, однак не контролюються місцевою владою. Організувати подібну школу може як окрема людина, так і група осіб, але навчальний заклад має отримати акредитацію в міністерстві освіти.

Про плани відкрити свої власні школи раніше заявила низка креаціоністських груп по всій Англії, зокрема, в Бедфорді, Шеффілді та Ноттінгемі. Перші "вільні школи" з'явилися в Англії торік. Найчастіше подібні навчальні заклади організовують представники релігійних груп.

Зазначимо також, що окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення за позовом групи громадян до Міністерства освіти і науки з вимогою внести до навчальної програми нарівні з дарвінівською теорією походження людини теорію креаціонізму.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1119 | Додав: adminA | Теги: креаціонізм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]