Ср, 2024-04-24, 10:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
Пожежа у Харкові у гуртожитку: троє осіб загинули, 40 постраждали
Інші останні Надзвичайні новини
Троє осіб загинули і близько 40 постраждали у результаті пожежі в гуртожитку в Харкові вранці у понеділок, 6 травня, передає Gazeta.ua.

Як повідомляє медіа-група "Об'єктив", пожежа виникла вранці на третьому поверсі будинку №33 по вулиці Тимурівців. Пожежникам про НП повідомили о 6:13 - до того моменту вогонь вільно поширювався близько двох годин.

Як розповів виданню помічник начальника облуправління ДержНС Ігор Лупандін, осередок пожежі знаходився на лоджії третього поверху. Там були старі меблі і речі. Полум'я поширювалося вгору ліфтовою шахтою, вентиляційними каналами, тому мешканці його довго не помічали, хоча й відчували запах диму. У результаті частково постраждали верхні поверхи.

Рятувальники евакуювали з будівлі 106 осіб, зазначив Лупандін. З епіцентру пожежні врятували 41 людину, проте троє з них померли у кареті "швидкої" - дві жінки середніх років і 23-річний хлопець. Десять людей госпіталізовано, із них шестеро у важкому стані, зокрема, чотири дитини. У лікарні опинився й один із рятувальників, що виводив мешканців із палаючого будинку.

Гасіння пожежі та евакуація тривали до початку десятої ранку. Нині біля високоповерхівки працюють представники комунальних та соціальних служб, а також міської влади.

За словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, проводиться перепис мешканців, щоб визначити, скільки людей потребують відселення. Віце-мер також повідомила, що одне крило гуртожитку від вогню не постраждало, але було сильно задимлене, у другому багато квартир залили при гасінні пожежі. Наразі також вирішується, куди відселятимуть постраждалих, повідомляє видання.

Нагадаємо, 16 грудня 2012 року у Харкові, на проспекті Московському, 248-г у квартирі на 10 поверсі 16-поверхового будинку стався вибух, пожежа розповсюдилася на чотири квартири. В результаті події загинули чотири особи, двоє з них - діти.

Крім того, у важкому стані було госпіталізовано двох дорослих і одну дитину. 11 постраждалих пройшли курс амбулаторного лікування.

Причина регіональної НС - вибух балону з газом. Підозрюваного у спричиненні вибуху було затримано.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: 40 постраждали, троє осіб загинули, гуртожиток, пожежа, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]