Сб, 2024-04-20, 11:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:56
Пожежу на нафтобазі ліквідують піною і танками. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Рятувальники проводять пінну атаку для ліквідації пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області. Про це сьогодні, 10 червня, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як зазначають в ДСНС, для цього задіяні шість одиниць техніки та чотири стволи генераторів піни ГПС-600. Близько 13:00 рятувальники загасили один резервуар, триває гасіння ще 5 цистерн.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков також повідомив, що до ліквідації вогню задіють пожежні танки, щоб відтягнути знищену вогнем техніку Держслужби з надзвичайних ситуацій, передає УНІАН.

"На ранковому засіданні ми прийняли рішення підключити сюди пожежні танки, тому вони зараз туди підійдуть для того, щоб відтягнути згорілу "мнсну" техніку, яка згоріла вчора вранці під час вибуху там, що полегшить підхід і роботу вогнегасників", - заявив він.

Під час гасіння пожежі на нафтобазі під Києвом вогнем знищено 10 одиниць техніки.

За даними прес-служби МВС, Пожежний танк - гусенична пожежна машина, створена на основі танка Т-64 інженерами Харківського бронетанкового ремонтного заводу в 2010 році. Основною сферою застосування пожежних танків є ліквідація полум`я в місцях з утрудненим доступом і на складах боєприпасів.

ГПМ-64 захищений з усіх боків від потрапляння осколків, що унеможливлює ураження екіпажу або пошкодження ємності для води. Пожежний танк здатний не тільки доставляти воду до місця загоряння, а й автоматично гасити пожежі.

На даху танка встановлено спеціальний водомет, дальність подачі водяного струменя становить 100 метрів, площа гасіння від 200 до 250 квадратних метрів.

Нагадаємо, 8 червня на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області виникла пожежа.

9 червня під час гасіння пожежі стався потужний вибух. Пожежа охопила всі 17 резервуарів з пальним. Виникла загроза поширення на сусідню нафтобазу, ліс і військову частину, на якій зберігається арсенал зброї.

Було оголошено евакуацію громадян з двокілометрової зони від кордону пожежі.

Увечері того ж дня епіцентр вогню було локалізовано.

Внаслідок катастрофи загинуло 4 особи (з них троє - рятувальники). 12 осіб постраждали.

Керівник управління ДСНС в місті Києві зазначив, що пожежі таких масштабів в Україні не було близько півстоліття. У МВС вже назвали ймовірні причини масштабної пожежі.

За фактом загибелі людей міліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Секретар РНБО Олександр Турчинов також повідомив про відкриття кримінального провадження з приводу незаконності розміщення двох нафтобаз біля с.Крячки безпосередньо біля військової частини.

Крім того, Турчинов заявляє про несвоєчасне звернення співробітників нафтобази до пожежних у зв'язку з виникненням загоряння: "Проблема полягає в тому, що на нафтобазі проводилися роботи з перекачування нафтопродуктів, і, за інформацією, яка є, під час перекачування нафтопродукти потрапили на електродвигун, що і призвело до загоряння".

Зазначимо, мережу АЗК "БРСМ-Нафта", якій належить згоріла нафтобаза, пов’язують із екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: пожежу, нафтобазі ліквідують піною і танкам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]