Пт, 2024-04-19, 10:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
Позиції "ІД" у провінції Алеппо бомблять сирійські військові на російських літаках
Інші останні Новини світу

Російські літаки, перекинуті в Сирію, вже пішли в хід: бомбардують позиції "Ісламської держави".

Про це агентству Reuters повідомили в Сирійському центрі з дотримання прав людини, передає РБК.

Використовували російські літаки збройні сили режиму Башара Асада.

За даними центру, авіаударів на цьому тижні завдано по околицях авіабази Квейрис, розташованої на сході провінції Алеппо, яка оточена бойовиками ІД.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Росія може почати здійснювати авіаудари по позиціях ІД без координування позицій із західною коаліцією, щоб продемонструвати власну силу.

У США є інформація про те, що російські дрони почали розвідувальні польоти над територією Сирії. Кількість безпілотників, які беруть участь в операціях, джерела назвати не змогли. Офіційні особи в Пентагоні відмовилися коментувати цю інформацію.

Нагадаємо, що в західних ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що Росія нарощує військову присутність у Сирії. Росія офіційно визнає наявність у Сирії тільки одного пункту матеріально-технічного забезпечення в порту Тартус і каже, що надає Сирії допомогу в рамках колишніх домовленостей. Як заявили в МЗС, Москва ніколи не приховувала, "що постачає військову техніку офіційній сирійській владі з метою боротьби з терористами". Інформацію про нарощування озброєнь в РФ заперечують.

Росія почала будівництво військово-повітряної бази в Сирії, з якою можна буде здійснювати авіаудари проти "ІД", щоб підтримати режим Башара Асада.

Британська The Times писала, що Росія відряджає військових і зброю для захисту режиму Асада. Видання оприлюднило відео з військовими в Сирії, на якому чути російську мову.

7 вересня офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова визнала, що Російська Федерація постачає озброєння сирійській владі.

Росія також повідомила про проведення військово-морських навчань із ракетними стрільбами біля берегів Сирії до 17 вересня. Про це свідчить повідомлення для пілотів (так зване NOTAM), доступне в базі Федерального управління цивільної авіації США. З документа випливає, що навчання російського Військово-морського флоту (ВМФ) триватимуть між 8 і 17 вересня, приблизно за 70 км від сирійського порту Тартус. Там розташований зарубіжний пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії.

11 вересня на сирійському аеродромі в районі Латакії приземлилися сім російських транспортних літаків Ан-124 "Руслан", також зафіксовано перекидання воєнізованих частин без розпізнавальних знаків.

14 вересня стало відомо про розміщення Росією кількох танків на сирійському аеродромі недалеко від Латакії, де вона поступово зводить систему оборони.

США домагаються відставки президента Сирії Башара Асада і в зв'язку з цим виступають проти надання йому будь-якої допомоги. Зі свого боку РФ неодноразово закликала міжнародну коаліцію співпрацювати з сирійською владою під егідою РБ ООН для боротьби з "ІД".

У Сирії з березня 2011 року триває збройний конфлікт, внаслідок якого, за даними ООН, загинуло понад 220 тис. людей. Урядовим військам протистоять загони бойовиків, що належать до різних збройних формувань. Найактивнішими є бойовики екстремістських угруповань "Ісламська держава" і "Джебхат ан-Нусра".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: ід, російські літаки, бомби, сирійські військові, провінція Алеппо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]