Пт, 2024-03-29, 14:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:51
Позицію щодо створення Антикорупційного суду в Україні у Єврокомісії уточнили
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Європейській комісії пояснили позицію президента ЄК Жан-Клода Юнкера щодо можливості створення антикорупційних палат при діючих судах замість Антикорупційного суду.

Зокрема, у листі радника президента ЄК Річарда Шостака до українського Центру протидії корупції, який є в розпорядженні УНІАН, говориться, що Юнкер виступає за термінове створення в Україні компетентного незалежного органу для боротьби з корупцією, інституційну структуру якого має вирішувати Україна.

"Президент Юнкер зробив акцент на важливості заснувати юридичний орган, який буде відповідальний за боротьбу з корупцією, як на терміновому питанні. Він заявив, що вирішальне значення мають наявність гарантій щодо його незалежності, як функціональної, так і бюджетної. Він наголосив на необхідності прозорості та незалежності процесу становлення цього органу та необхідності відбору спеціалізованих суддів", - заявив радник Юнкера.

Нагадаємо, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час саміту Україна-ЄС у Києві заявив, що Європейський Союз погодився на створення спеціальної антикорупційної палати в рамках існуючої судової системи замість створення окремого Антикорупційного суду в Україні.

В Національному антикорупційному бюро назвали це рішення спробою нівелювати сенс створення Антикорупційного суду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 691 | Додав: adminA | Теги: україна, створення Антикорупційного суду, Єврокомісія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]