Пт, 2024-03-29, 11:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
ПР: європейські політики розуміють, що Тимошенко покарана законно
Інші останні Політичні новини

Народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов вважає, що деякі європейські політики, в тому числі й канцлер Німеччини Ангела Меркель, проявляють необ'єктивність, висловлюючи підтримку Юлії Тимошенко. Про це повідомили в прес-служби Партії регіонів.

"Ті європейські політики, які намагаються захищати Тимошенко, повинні розуміти, що вона засуджена за перевищення службових повноважень. На підставі сфальсифікованої нею постанови Кабміну підписано кабальні для України газові контракти", - заявив Кисельов.

"Тобто не можна говорити, що звинувачення стосовно колишнього прем'єр-міністра у "газовій справі" – необгрунтовані, а тим більше - політичні", - додав він.

Також щодо заяв депутатів Європейського парламенту Ребекки Хармс і Вернера Шульца на вчорашньому брифінгу в Харкові з приводу газових угод Тимошенко, народний депутат від ПР підкреслив, що "ці угоди не були на користь України". "Тимошенко дала дозвіл на підписання угод, які були вкрай невигідними для України, й зробила це без рішення Кабміну", - сказав він.

"Європейські політики розуміють – Тимошенко покарана законно, і водночас деякі з них вимагають її звільнити. Здається, тут треба шукати іншу причину їхньої зацікавленості в її звільненні. Може, деякі європейські політики, захищаючи екс-прем'єра України, приміряють її ситуацію на себе, і у них є на те причини?", - резюмував депутат.

Відмітимо, що не вся Європа підтримує позицію ПР відносно Тимошенко. Зокрема Комітет з парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом, провівши 13-14 червня у місті Страсбург засідання під головуванням Павела Коваля та Бориса Тарасюка, ухвалив заключну заяву, в якій закликав українську владу звільнити лідерів опозиції, засуджених за політичними мотивами, та забезпечити їхню участь у парламентських виборах 2012 року.

А Комітет "Україна-ЄС" висловив розчарування з приводу затягування розгляду касаційної скарги у справі Юлії Тимошенко.

14 червня в службі верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики Кетрін Ештон заявили, що не бачать бажання української влади вирішувати питання вибіркового правосуддя. Про це сказав в Страсбурзі на 19-му засіданні Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС заступник генсека Європейської служби зовнішніх дій Мачей Поповський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 976 | Додав: admin | Теги: тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]