Сб, 2024-04-20, 16:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:28
Працевлаштування українців Чехія хоче спростити і прискорити
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Чехії хочуть запровадити спеціальну програму, яка б дозволяла трудовим мігрантам з України потрапляти до країни швидше і простіше.

Про це заявила міністр праці Чехії Ярослава Нємцова, повідомляє портал iDnes.

"Нам не вистачає двох тисяч працівників лише у соціальних службах. Ми знаємо, що можемо працевлаштувати їх дуже швидко" - зазначила Нємцова.

У Чехії спостерігається рекордно низький рівень безробіття – найнижчий з 1997 року і найменший у ЄС. У кінці квітня він становив 3,2%. Служби зайнятості зафіксували 242 тисячі безробітних і 267 тисяч вакансій. Роботодавці нарікають на брак робочої сили, закликаючи залучати її з-за кордону.

За даними Нємцової, у Чехії працюють 374 тисячі працівників з-за кордону. З них 280 тисяч прибули з інших країн ЄС, решта – з-за меж Євросоюзу. З України прибули на роботу 70 тисяч осіб.

На думку міністра, спеціальна програма дозволила б українцям швидше і простіше потрапляти до Чехії на роботу у соціальній сфері. На її думку, ця програма могла б діяти подібно до тої, що вже існує для приваблювання висококваліфікованих працівників в аграрному секторі.

"Якщо роботодавці просять про працівників з України, якщо вони їх шукають, мають належно зареєстровані вакансії, не дивно, що процедура потрапляння такого працівника до компанії може займати до року" - зазначила міністр.

Ярослава Нємцова минулого тижня відвідала Україну, зокрема посольство Чехії в Україні, а також генеральне консульство у Львові, щоб домовитись про спрощення й прискорення процедури оформлення дозволу на роботу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: працевлаштування українців, Чехія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]