Пт, 2024-03-29, 00:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
Працівниця банку у Запоріжжі крала гроші з рахунків вкладників
Інші останні Кримінальні новини

У Запоріжжі співробітники УСБУ в області та управління протидії кіберзлочинності ГУ Нацполіції в області виявили схему махінацій з банківськими коштами, з допомогою якої було викрадено понад 200 тис. грн з рахунків вкладників одного з банків. Як повідомили у прес-службі УСБУ в Запорізькій області, схему привласнення грошових коштів клієнтів банку, що працює на території регіону, організувала сімейна пара, яка проживає в Запоріжжі.

"Жінка, працюючи операціоністом регіонального відділення банку, мала доступ до номерів банківських рахунків клієнтів банківської установи, і користувалася цим для копіювання даних про рахунки і коди клієнтів. Надалі вона передавала ці дані своєму чоловікові, який переказував кошти на власні електронні гаманці в російських платіжних системах, після чого гроші переводилися в готівку. Таким чином, зловмисники зняли з рахунків близько 200 тис. грн", - повідомили в УСБУ.

За даними відомства, злочинну схему було виявлено правоохоронцями минулого тижня.

На сьогодні за місцем проживання підозрюваних проведено обшук, в ході якого співробітники СБУ вилучили та направили на експертизу комп`ютерну техніку, яка використовувалася для фінансових махінацій.

За фактом розкрадання банківських коштів відкрито кримінальне провадження за ст.361 Кримінального кодексу України – "Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), автоматизованих систем, комп`ютерних мереж чи мереж електрозв`язку".

Ведеться слідство.

Раніше у Києві з банківської скриньки викрали 210 тисяч доларів і 3 кг золота.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: рахунки вкладників, працівниця банку, крала гроші, Запоріжжя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]