Чт, 2024-04-18, 15:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:31
Правила відбору на Євробачення Кабмін доручив змінити
Інші останні Новини шоу-бізнесу

Кабмін доручив змінити правила відбору на Євробачення

Кабінет міністрів доручив Держкомтелерадіо разом з НСТУ удосконалити правила відбору на Євробачення.

Відповідний проект урядового рішення, внесений віце-прем'єром В'ячеславом Кириленком, підтримали на засіданні 27 лютого.

Відзначається, що правила мусять змінити "з урахуванням обставин, які викликали широкий суспільний резонанс під час відбору представника України для участі у Євробаченні у 2019 році".

Крім того, Кабмін звернеться до Верховної Ради проханням невідкладно ухвалити закон про особливості провадження гастрольно-концертної діяльності українськими виконавцями на території Росії та на тимчасово окупованих територіях.

"Якщо ці дві справи будуть реалізовані, ми більше ніколи не будемо стикатися з такими речами, які мали місце зараз і сколихнули громадськість", - заявив Кириленко.

Раніше Наглядова рада НСТУ закликала менеджмент Суспільного переглянути підходи до роботи з конкурсом "Євробачення" – зокрема, вчасно оприлюднювати вичерпний та прозорий перелік правил проведення нацвідбору та умов контракту для переможця.

Також на необхідності зміни правил відбору наголошував телеканал СТБ, який 4 роки проводить цей нацвідбір.

Нагадаємо:

23 лютого в Києві відбувся фінал національного відбору "Євробачення-2019". На ньому вирішилося, що Maruv представлятиме Україну на пісенному конкурсі в Ізраїлі.

При цьому у Maruv заплановані сольні концерти в Москві та Санкт-Петербурзі.

25 лютого Maruv заявила, що готова відмовитися від виступів в Росії, але, за її словами, Національна телекомпанія в договорі висуває "абсурдні" вимоги.

Пізніше стало відомо, що Maruv не поїде на конкурс від України.

Ще пізніше тріо Freedom Jazz, яке посіло друге місце у Нацвідборі на Євробачення, і гурт KAZKA (третє місце) відмовилися їхати на конкурс замість Maruv.

У НСТУ заявили, що на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019 взагалі може не бути представника від України.

Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" цього року відбудеться у Тель-Авіві (Ізраїль) у середині травня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини шоу-бізнесу | Переглядів: 2795 | Додав: adminA | Теги: Євробачення, Кабмін, правила відбору | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]