Сб, 2024-04-20, 01:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Право прямого нагляду над банками ЄС отримає ЄЦБ
Інші останні Новини Європейського Союзу
Єврокомісія розробила план реформи банківського сектору єврозони, ключовим елементом якого є передача прямого нагляду за 6 тис банків Євросоюзу Європейському центральному банку (ЄЦБ). Про це повідомляє "ИТАР-ТАСС" з посиланням на британську газету Financial Times.

"Погоджений на поточному тижні керівництвом Єврокомісії план позбавляє регулюючі органи країн-членів зони практично всіх повноважень щодо реструктуризації та ліквідації національних банків і передає їх ЄЦБ... Для здійснення даної функції в ЄЦБ буде створена нова Наглядова рада", - пише видання.

"Поява в зоні євро єдиного наднаціонального органу спостереження за банківським сектором є центральним положенням плану Єврокомісії і значною зміною в механізмі роботи єврозони з моменту її утворення", - підкреслює газета.

Вона вказує, що в минулому уряд Німеччини виступав проти надання ЄЦБ подібних широких повноважень і вважав, що контроль з боку ЄЦБ повинен обмежитися 20-25 найбільшими банками зони євро.

Офіційно план реформи банківського сектору єврозони голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу представить 12 вересня в Європарламенті у своїй щорічній промові про стан Євросоюзу. Для набуття чинності основні положення реформи мають бути затверджені самітом ЄС і Європарламентом.

Зазначимо, що керівництво Європейського центрального банку (ЄЦБ) завершило розробку нового плану зі стабілізації фінансового ринку єврозони, головним елементом якого є програма щодо скуповування держоблігацій її держав-членів.

Поки що наявні розбіжності стосуються трьох ключових питань, пов'язаних зі скуповуванням облігацій. Це - здатність ЄЦБ контролювати реалізацію кожною конкретною країною єврозони взятих на себе зобов'язань щодо стабілізації держбюджету; необхідність офіційно оголосити на ринках граничні рівні дохідності за облігаціями держав, які отримують фінансову допомогу; врахування ступеня загрози розпаду єврозони у вартості облігацій країн-членів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: ЄЦБ, банками ЄС, нагляду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]