Ср, 2024-04-24, 22:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:51
Правоохоронців Аваков закликав мати витримку під час масових акцій протесту
Інші останні Політичні новини

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагає від Нацполіції і Нацгвардії забезпечити мирний характер проведення запланованих на цьому тижні масових акцій протесту з приводу нових ЖКГ-тарифів та масового банкрутства українських банків.

"Ми докладаємо величезних зусиль, щоб ви були озброєні, досвідчені, готові протистояти ворогові та захищати спокій і життя наших громадян.

Але сьогодні я закликаю вас проявити ще одну дуже важливу рису правоохоронця - витримку, терпіння і вміння забезпечувати безпеку масових акцій", - наголошує Аваков на своєму Facebook.

Будь-які мирні акції протесту, говорить міністр, є законними й забезпеченими Конституцією (стаття 39). "Правоохоронні органи України забезпечують право громадян на проведення мирних масових акцій", - зазначає він.

Водночас він наказує "кожному співробітнику" приймати найжорсткіші заходи і "припиняти спроби пронести або застосувати будь-яку зброю, спровокувати силове протистояння, створити небезпечну ситуацію для мирних громадян, які не є учасниками акції". "Діяти швидко, рішуче і професійно", - дає настанову очільник українського МВС.

Як повідомлялося, близько п'яти тисяч правоохоронців забезпечуватимуть правопорядок під час акцій протесту у Києві 15 листопада.

Також буде задіяно кінологів, щоб перевіряти припарковані автомобілі на наявність вибухівки.

Зокрема, надійшло 10 заявок від різних організацій про проведення акцій, в яких візьмуть участь від п'яти до 50 тис осіб.

Акції пройдуть біля Національного банку, Адміністрації президента і Верховної Ради.

Нагадаємо, у пропрезидентському "Блоці Петра Порошенка" (БПП) цю та інші подібні акції вже назвали проплаченими (у т.ч. проросійським "Опозиційним блоком").

З причини "терористичної загрози" поліція планує завтра перекривати вулицю Хрещатик.

Як повідомили раніше в Службі безпеки України, першим етапом реалізації начебто розробленого Росією плану "дестабілізації" ситуації в Україні з метою оголошення дострокових парламентських виборів буде запланована на 15 листопада всеукраїнська акції протесту банківських вкладників, а 17 листопада ця акція нібито має трансформуватися в протест проти підвищення житлово-комунальних тарифів, який, за планами РФ, повинен перерости у блокування урядових структур.

"Мета плану - внутрішня дестабілізація, організація дострокових виборів в Україні, посилення позицій проросійських сил у новому парламенті", - вважають у СБ України.

Водночас у опозиційні "Батьківщині" спростовують ці обвинувачення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: аваков, масові акції протесту, витримка, правоохоронці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]