Чт, 2024-04-25, 03:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:24
Правозахисник - українські футболісти збираються оголосити страйк
Інші останні Спортивні новини

Українські футболісти збираються провести страйк під егідою профспілки через відсутність прогресу у виплаті боргів із зарплати.

Про це розповів футбольний правозахисник Олег Печерний в інтерв'ю Football.ua.

"Якщо через кілька тижнів нічого не зміниться, під егідою профспілкового руху відбудеться страйк, схожий на той, що проходив у травні в Іспанії. Через Федерацію профспілок України і Конфедерацію вільних профспілок України ми офіційно оголосимо страйк", - зазначив правозахисник, додавши, що футболісти готові дати клубам 14 днів, щоб отримати певний відсоток боргів.

Печерний, який є главою Фонду соціального захисту футболістів і тренерів, вказав, що колективний договір між ФФУ, Прем'єр-лігою і клубами досі не підписаний, а ліквідація яких-небудь боргів не відбувається. До того ж, не виконуються постанови судових органів, у тому числі і Спортивного арбітражного суду Лозанни. Зокрема, футболісти ужгородської "Говерли" рік не отримували зарплату.

"Але якщо нічого не буде зроблено, футболісти просто відмовляться грати. Чому президенти і директори клубів не враховують, що за футбольну працю теж потрібно платити, як і за усе інше? Той-таки Шуфрич, коли заїжджає в супермаркет або на заправку, він же платить відразу, а не через рік-два", - сказав він.

Як сказав правозахисник, профспілка пропонує укласти колективний договір між ФФУ, Прем'єр-лігою і футбольними клубами.

"У ньому будуть вказані і чітко прописані усі нюанси трудової угоди: розмір і терміни виплат заробітної плати футболістів, преміальних, виплати із страхування тощо... Також одним із учасників договору має бути Міністерство соціальної політики України на чолі з Павлом Розенком, яке надасть певні гарантії виконання договору", - резюмував він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: правозахисник, українські футболісти, страйк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]