Чт, 2024-03-28, 16:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:32
Представник Вселенського патріарха - Українська церква має право на своє місце серед церков
Інші останні Релігійні новини

Вселенський патріархат «не дасть тим, хто ненавидить правду провадити свої витівки в Україні»

Представник його всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія митрополит Гальський Еммануїл у виступі на урочистостях з нагоди відзначення 1030-річчя з Дня хрещення Київської Русі-України наголосив, що Вселенський патріархат «не полишить чад своїх українських необороненими і на призволяще кинутими».

Про це повідомляє Банкова. «Вселенський Патріарх не може залишатися сліпим і глухим до звернень, які повторюються вже понад чверть століття», - наголосив митрополит Еммануїл.

«Чада Української Церкви та її провідники мають право на своє місце серед Церков», - додав він. «Материнська церква вже винесла ухвалу 19 квітня цього року.

А саме – розпочати процедуру для досягнення остаточної мети – надання автокефалії Українській православній церкві», - сказав Представник Вселенського Патріарха Варфоломія.

Він додав, що це стало можливим після звернення української влади, президента України, «що є наступником політичної структури Київської Русі».

«Ми впевнені в тому, що Вселенський патріархат на вашому боці. Ви не будете сиротами, тому що Матір-Церква знайде вихід для того, щоб долучитися до вашого поступу, вашого успіху, вашого зростання у вірі Христовій», - сказав митрополит Еммануїл.

«Ми висловлюємо надію, що Господь наш справдить і задовольнить усі ваші потреби. Хай буде з вами Боже благословення Господа нашого Ісуса Христа», - сказав митрополит Гальський Еммануїл та передав благословення українському народові від Вселенського патріарха.

Митрополит Еммануїл наголосив на тому, що Вселенський патріархат «не дасть тим, хто ненавидить правду провадити свої витівки тут в Україні».

Нагадаємо, 28 липня Україна відзначає 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Президент Петро Порошенко наголосив, що мільйони українців прагнуть і очікують якнайшвидшого визнання автокефалії Православної церкви в Україні – великої за кількістю вірних, але рівної до інших помісних православних церков.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 664 | Додав: adminA | Теги: місце серед церков, право, представник Вселенського патріарха | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]