Вт, 2024-04-23, 18:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:02
Представникам української влади можуть заборонити в'їзд до Європи - "Репортери без кордонів"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Владі потрібно враховувати стрімке зниження України в рейтингу свободи ЗМІ, який оприлюднила правозахисна організація Freedom House, адже зважаючи на це, представників нинішньої влади можуть просто перестати пускати в Європу. Про це в ефірі "5 каналу" заявила представник Міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" в Україні Оксана Романюк.

"Це абсолютно незалежні установи зарубіжні, які роблять ці рейтинги, і, мені здається, що для самих депутатів і європейських політиків краще приймати рейтинги ці до уваги, а не просто їх ігнорувати і відкидати. Тому що всі вони хочуть подорожувати до Європи. А ми знаємо випадки, коли, наприклад, меру Харкова Кернесу, йому чомусь було відмовлено у візі. Дивно чому, правда? Тому що Європа все це спостерігає, і вона робить свої висновки", - вважає Романюк.

Вони, наприклад, не хочуть тиснути руку чиновникам, які відомі, згідно з цим рейтингом, тим, що вони сильно обмежують свободу слова, тим, що, припустімо, в Харкові, відсутній плюралізм ЗМІ. Власне, свобода слова тісно пов'язана з економікою, вона не тільки пов'язана з іміджевими проблемами... Це репутація, якій довіряють в світі. На ці рейтинги дивиться Рада Європи, на ці рейтинги дивиться Європейський союз, ООН, ОБСЄ - всі організації беруть їх до уваги", - заявила Романюк.

Раніше повідомлялося, що згідно зі звітом Freedom House, ситуація в Україні за минулий рік погіршилася, а рівень свободи преси оцінюється як частково вільний.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: Репортери без кордонів, Європи, заборонити в'їзд, української влади | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]