Чт, 2024-03-28, 20:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Представники відвідають Савченко завтра в СІЗО - пообіцяла російський омбудсмен
Інші останні Новини російської федерації

Російський омбудсмен Елла Памфілова пообіцяла, що її представники завтра, 6 березня, відвідають у СІЗО українську льотчицю Надію Савченко, яка з 4 березня оголосила сухе голодування. Про це сестра льотчиці Віра Савченко повідомила у Facebоok.

Також Савченко додала, що Памфілова пообіцяла зателефонувати їй після отримання інформації про стан льотчиці.

Крім того, народні депутати закликають європейських парламентаріїв негайно долучитися до кампанії зі звільнення Надії Савченко. Про це голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації в Донбасі Ірина Геращенко написала у Facebook.

"За останні півтора роки не було такої міжнародної зустрічі, де б ми не піднімали тему звільнення Надії Савченко. Ми провели десятки мітингів, її звернення як ключова вимога зафіксована в чисельних резолюціях ПАРЄ, звільнити Надію вимагає Європарламент і світові лідери. Президент України, МЗС ставлять це питання під час кожного спілкування з колегами. І на всі ці звернення Путін відверто плює вже півтора роки. Але зараз рахунок пішов на години. Вчора говорила з мамою Надії. Ми давно спілкуємося з Марією Іванівною, але я ніколи не чула її в такому страшному емоційному стані, вона у відчаї. Як і Віра Савченко, Надіна сестра", - написала Геращенко.

За її словами, "Путін кинув виклик всьому світові. А в цей час світ розповідає нам про вибори на Донбасі... і про звільнення заручників як першочерговий пріоритет на всіх зустрічах кричить тільки Україна. Це не просто неправильно, це ганебно".

Геращенко поінформувала, що від комітетів Верховної Ради з євроінтеграції та у закордонних справах депутати звернулися до всіх колег-представників парламентів країн ЄС з проханням терміново долучитися до публічної кампанії з вимогою звільнити Надію.

"Путін має її відпустити. Негайно відпустити. Живою! І ця вимога має звучати голосно! Від всіх, хто вважає себе європейцем. Ми чекаємо від наших європейських колег реакції на те, що в російській в`язниці сьогодні мордують і знищують Надію Савченко".

У середині грудня 2015 року російський суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона в знак протесту оголосила голодування - третю з моменту її арешту влітку 2014 року.

2 березня держзвинувачення зажадало, щоб суд засудив Савченко до 23 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

3 березня суд відмовив Савченко в останньому слові. Після дебатів суддя закрив засідання, додавши, що процес продовжиться 9 березня. У відповідь Савченко заявила, що відмову їй в останньому слові сприймає як порушення її прав, і з 4 березня починає сухе голодування.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: Савченко, СІЗО, російський омбудсмен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]