Сб, 2024-03-30, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:18
Прем'єр - жорсткі заходи до спекулянтів стабілізують гривню
Інші останні Економічні новини

Припинення паніки і боротьба зі спекуляціями допоможуть стабілізувати курс гривні, вважає прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Якщо дати жорстких чортів, то відразу попускає", - сказав він в інтерв'ю провідним телеканалам у п'ятницю, зазначивши, що якщо в середу курс гривні досягав 37 грн за дол., То тепер він зміцнився до 29 грн за дол., Передає УНИАН.

Прем'єр покладає відповідальність за вирішення питання про відставку глави НБУ на саму Гонтареву

"Чи можемо ми стабілізувати курс на сьогоднішній позначці? - Точно, так", - підкреслив прем'єр.

Яценюк зазначив, що імпортери та експортери за підтримки банкірів свідомо спекулювали, у тому числі затримуючи повернення валютної виручки, купуючи долар спочатку по 15 грн за дол., А потім, продаючи по 20 грн за дол., Згодом купивши по 20 грн за дол. і продавши по 25 грн за дол. і, нарешті, спробувавши при покупці по 30 грн за дол. продати по 35 грн за дол..

Прем'єр повідомив, що зі свого боку віддав всі необхідні доручення для боротьби з такими спекуляціями.

Яценюк також заявив, що в разі стабілізації макроситуації в першому півріччі, у другому півріччі пропозиція валюти збільшиться і почнеться ревальвація гривні.

"У яких обсягах - подивимося", - додав глава уряду.

При цьому прем'єр упевнений, що "2015 має стати роком стабілізації, а з 2016 року потрібно, щоб ми почали економічну і соціальну динаміку".

Яценюк не виключає перегляду прогнозних показників курсу гривні та інфляції

Яценюк не виключає, що прогнозні показники курсу гривні та інфляції, заявлені урядом у рамках внесення змін до державного бюджету на 2015 рік, будуть переглянуті, оскільки нинішні цифри "досить оптимістичні".

"Курс гривні 21,7 грн за долар і прогноз інфляції в 26% - це оптимістичний прогноз розвитку", - сказав Яценюк, додавши, що, ймовірно, ці показники "будуть переглядатися".

Прем'єр покладає відповідальність за вирішення питання про відставку глави НБУ на саму Гонтареву

Відставка глави НБУ Валерія Гонтарєва без відновлення довіри до інституту Нацбанку буде малопродуктивною, вважає прем'єр міністр Арсеній Яценюк, але одночасно покладає відповідальність за вирішення питання про відставку на саму Гонтареву.

"Я вважаю, що в цій ситуації потрібно приймати відповідальне рішення, і зараз це рішення лежить виключно у площині персонально голови Національного банку", - сказав він в інтерв'ю провідним телеканалам у п'ятницю.

Яценюк нагадав, що глава Нацбанку може бути знятий зі своєї посади Верховною Радою виключно за поданням президента і тільки на підставі заяви самого глави НБУ.

"Питання не в прізвищі голови Нацбанку, а у відсутності довіри до інституту Нацбанку", - додав прем'єр.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 лютого, екс-президент і екс-глава НБУ Віктор Ющенко звинувативв обвалі гривні самого Яценюка.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: стабілізують гривню, спекулянтів, жорсткі заходи, прем'єр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]