Чт, 2024-04-18, 18:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:43
Прем'єри про Лобановського, Джемілєва, а також спортивну драму з Усиком і чималим бюджетом на "Молодості" покажуть
Інші останні Культурні новини

З 22 до 30 жовтня відбудеться Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість".

У програмі "Українські прем'єри" планують показ п'яти фільмів, передає Gazeta.ua.

"#Futureinthepast" режисера Олександра Шапіро

Це п'ятнадцятий повнометражний фільм режисера. Знятий у жанрі комедії та мелодрами. Стрічка про дівчину, яка не може знайти своє щастя. Вона вирішує зустрітися з усіма своїми колишніми хлопцями для того, щоб згадати, про що вона мріяла. 5 зустрічей допоможуть зрозуміти, який чоловік їй потрібен. Головну роль виконала радіоведуча і модель Ганна Буткевич, а в ролі її "колишніх" – актори Олексій Трітенко і Антон Комяхов, музикант Євген Толочний.

У прокат картина вийде в листопаді 2016 року в Києві, Одесі та Дніпрі.

"Лобановський назавжди" режисера Антона Азарова

Документальний фільм, який розповідає про видатного українського тренера київської футбольної команди "Динамо" Валерія Лобановського в період від 1960-х років до останнього виходу на поле. Над фільмом працював журналіст Сергій Полховський. Серед спікерів стрічки є такі відомі футболісти, як Андрій Шевченко, Йожеф Сабо, Олег Блохін, Сергій Ребров, Карло Анчелотті та чинний голова Європейської федерації футболу (УЄФА) Мішель Платіні, а також перший президент України Леонід Кравчук.

"Ми не планували відкривати таємниці. Швидше за все, ті, хто знайомий з історією Лобановського, нічого нового для себе не відкриють. Цей фільм дуже ліричний і поетичний. І ми хотіли передати ту емоцію, яку викликає ця людина", - зазначив режисер фільму Антон Азаров.

Після смерті у У Лобановського залишилася вдова — Аделаїда. Єдина дитина — донька Світлана. Вона з чоловіком Валерієм Горбиком тримає ресторан. Їхні діти Богдан і Ксенія мають прізвище діда. Хоча сім'ю він дуже любив, футболу віддавався в першу чергу, чого вимагав і від своїх підопічних. Відомий випадок, коли напередодні гри України з Німеччиною наприкінці 2001 року не відпустив футболіста Андрія Гусіна, дружина якого мала народжувати.

"Мустафа" режисера Ахмеда Сарихаліла

В основі картини - життєпис лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва: депортація, перше ув'язнення, голодування. Використані спогади його знайомих. Серед них - дисиденти, правозахисники та інші кримськотатарські лідери. Команда фільму побувала в 5 країнах світу, записавши 26 інтерв'ю. Стрічку почали знімати у лютому 2015-го. Фінансування шукали на платформі "Спільнокошт". Із потрібних 150 тис. грн зібрали на 7 тис. більше. Кошти використали на покриття видатків на першому етапі виробництва фільму. Планують масовий прокат в Україні та Європі.

"У документальному фільмі "Мустафа" центральною постаттю є Джемілєв. Через нього стають помітні багато болючих точок. Це спільна радянська історія і злочини сталінського режиму. Сьогодні в Криму йдуть обшуки, заборонений Меджліс. Картину в цьому світлі буде цікаво подивитися. Показуємо її як окрему подію. Сподіваємося, її внесуть до програми Берлінського кінофестивалю", - каже гендиректор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі.

"Правило бою" режисера Олексія Шапарева

Повнометражна драма знята російською мовою. Розповідає історію раніше перспективного боксера Тараса. Хвороба матері змушує героя піти на нелегальний тоталізатор з боїв без правил. Там він швидко робить кар'єру, але наживає ворога в особі кримінального авторитета Скульского. Той залишає Тараса без виграшу і ставить під загрозу життя його друзів. Тарас жадає помсти, тому повертається до боксу. Мафія ставить на кін мільйон доларів, правила в боксі закінчуються і починають діяти правила бою.

У стрічці знявся український професіональний боксер Олександр Усик та співак з групи O. Torvald Євген Галич. Також у фільмі прозвучить композиція, написана Євгеном Галичем. Для Галича це перший досвід у кіно. Бої для фільму ставлять експерти з FightAction, попередній кінопроект яких - фільм "Шалена карта" з Джейсоном Стетхемом.

"Правило бою" - перший український фільм у жанрі спортивної драми. Бюджет стрічки становить близько 500 тисяч доларів.

"Історія рук" режисера Дмитра Бондарчука

Про картину майже нічого не відомо. Є лише слова гендиректора КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі: "Цікава картина "Історія рук" Дмитра Бондарчука. Він - нове ім'я в нашому кінематографі. Його робота дуже культурна, монтажна, яка має зацікавити".

Нагадаємо, що у рамках Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" буде організовано кінопокази просто неба на Софійській площі, покази фільмів жахів у метро та покази на дахах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 664 | Додав: adminA | Теги: бюджет, Джемілєва, про Лобановського, молодість, Усика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]