Сб, 2024-04-20, 02:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:40
Прем’єр вимагає провести розслідування - корупційний скандал у Греції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Прем'єр-міністр Греції в понеділок закликав парламент провести розслідування  щодо політиків, які фігурують у корупційному скандалі зі швейцарською фармацевтичною компанією Novartis.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомлялось, прокуратура Греції підозрює вісьмох колишніх міністрів та двох колишніх прем'єр-міністрів у зв'язку з великим корупційним розслідуванням.

Справа стосується швейцарської фармацевтичної компанії Novartis, яка, за словами слідчих, давала хабарі топ-політикам в обмін на встановлення фіксованих цін на її ліки. Прокурори вважають, що це могло коштувати державі мільярди євро під час фінансової кризи.

Єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос теж опинився в списку десяти грецьких політиків, які фігурують у корупційному розслідуванні.

У понеділок прем’єр Греції закликав парламентарів взятися за справу. Для формального звернення депутатів до парламентського комітету щодо проведення розслідування необхідні щонайменше 30 голосів. Партія Ципраса "Сиріза" заявила, що підтримує розслідування.

"Ми зробимо все можливе, щоб розкрити правду. Ніщо не залишиться в таємниці", - сказав Ципрас депутатам своєї партії.

Компанія Novartis пообіцяла вжити заходів, якщо в результаті розслідування буде виявлено неетичну поведінку її менеджерів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 634 | Додав: adminA | Теги: Греція, корупційний скандал, Прем’єр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]