Чт, 2024-03-28, 15:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:32
Прем'єром Франції Олланд призначив свого давнього друга
Інші останні Новини світу

Президент Франції Франсуа Олланд призначив прем'єром близького соратника Жан-Марка Ейро, повідомили в Єлисейському палаці.

"Президент республіки призначив прем'єр-міністром Жана-Марка Ейро і доручив йому формування нового уряду", - повідомив генеральний секретар Єлісейського палацу П'єр-Рене Лемма.

62-річний Ейро - член парламенту Франції від соцпартії і мер Нанта. Ейро став наступником Франсуа Фійона, який керував урядом протягом всього президентського мандата Ніколя Саркозі.

Близький друг нового президента ще зі студентської лави буде першим прем'єром-соціалістом з часів Ліонеля Жоспена, який очолював уряд в 1997-2002 рр.

У 1997 році Ж-М Ейро був засуджений до шести місяців умовно за фаворитизм. Його визнали винним у незаконному наданні державного контракту підприємству, директор якого вважався спонсором регіонального відділення соцпартії.

Ім'я нового керівника уряду було названо Олландом після прийому в мерії Парижа, куди він прибув з великим запізненням, і де президента чекала 1 тисяча гостей.

"Є моменти, коли нам не потрібно приховувати наших емоції. Париж приймає вас в день вашого вступу на посаду президента. Це традиція, це честь, надана містом президенту і президентом - столиці країни", - звернувся мер Парижа Бертран Деланое до Олланда і всіх присутніх на урочистій церемонії в мерії.

"Ваша присутність тут - це визнання зв'язку Парижа і французької нації. Парижани завжди були душею революцій. Я думаю про Гаврош і тієї молоді, яку ви ставите в центр вашого президентського проекту", - додав Деланое.

Олланд подякував парижан за те, що вони підтримали його кандидатуру під час голосування на виборах президента Франції.

На виході з мерії президента зустрічала юрба парижан із синіми прапорами Європи та триколірними стягами Французької республіки. Після прийому в мерії Олланд відправився в аеропорт, звідки повинен вилетіти до Німеччини на зустріч з канцлером Ангелою Меркель.

У розмові з Меркель французький президент повинен торкнутися теми "перезапуску" європейської економіки таким чином, щоб у німців не склалося враження, що кошти на це беруть з їхньої кишені.

За повідомленнями німецької преси, в меню вечері Меркель і Олланда входить спаржа під соусом "олландез".

Нагадаємо, Франсуа Олланд отримав 51,62% голосів виборців на виборах президента Франції, які пройшли в країні 6 травня. Його суперник Ніколя Саркозі набрав 48,38% голосів. Явка виборців становила 80,34%.

Олланд став другим соціалістом, обраним президентом П'ятої республіки, після Франсуа Міттерана, який обіймав цю посаду із 1981 по 1995 роки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1160 | Додав: adminA | Теги: друга, прем'єром Франції, Олланд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]