Чт, 2024-03-28, 22:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:09
Презентація книжки Катерини Липи і Людмили Білоус "Козацька порохівниця"
Інші останні Культурні новини

Видавництво Laurus та Національний музей українського народного декоративного мистецтва запрошують на презентацію книжки Катерини Липи і Людмили Білоус «Козацька порохівниця», що відбудеться в музеї 18.10. 2014 о 15.00 за адресою вул. Лаврська, 9, корпус 2 (на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника).

У програмі презентації – спілкування з авторами та видавцями, огляд музейних експозицій і виставок, лотерея та історичний майстер-клас. Відвідувачі мають нагоду виграти книжку Михайла Відейка «Світ Трипілля» із серії «Історія на власні очі: повсякдення». Учасниками військово-історичного руху буде проведено майстер-клас із ладування ґнотового мушкета, усі охочі зможуть докладно роздивитись, як виглядала і діяла давня вогнепальна зброя.

«Козацька порохівниця» – візуальна енциклопедія, що у яскравій і доступній формі розповідає про важливий елемент козацького бойового спорядження. Читач дізнається не тільки про те, як користувалися порохівницями, з чого і як їх робили, але й про те, що спільного мало бойове спорядження з книжковими гравюрами, малюнками та іконами. Про типи ручної вогнепальної зброї піхотинців і кіннотників та її використання в бою і на полюванні, про те, як виготовляли порох і які символи прикрашали порохівниці розповідають понад 200 ілюстрацій: авторські фото експонатів з музеїв України, Польщі, Німеччини, фотографії учасників руху війсково-історичної реконструкції, а також численні репродукції творів мистецтва. Переважну більшість фото порохівниць, про які розповідається у книжці, складають пам’ятки Національного музею українського народного декоративного мистецтва, який володіє найзначнішою в Україні колекцією цих предметів.

Видавництво Laurus продовжує науково-популярний книжковий проект «Історія на власні очі», що являє собою низку тематичних серій кольорових енциклопедій, які базуються на унікальних фотографіях, зроблених на замовлення видавництва, та репродукціях і фото творів мистецтва і предметів матеріальної культури з музейних збірок. Проект «Історія на власні очі» складається з тематичних серій «Будівлі», «Війна» та «Повсякдення». Книжки проекту дадуть читачеві візуальне уявлення щодо різних епох історії України, з них можна отримати цікаві відомості, яких годі шукати у шкільних підручниках. Проект має заохочувати наймолодших читачів до читання, а у старших пробуджувати зацікавлення історією, виховувати патріотизм і гордість минулим своєї Батьківщини.

Контакти для преси:

Галина Любчич т. 380 67 913 70 33, 380 50 357 84 36

galina.lubchich@gmail.com

 

Дізнатися більше про «Козацьку порохівницю» можна на сайті видавництва, http://laurus.me/index.php/vse-knigi/77-porohivnytsia,

погортати книжку: http://issuu.com/laurus_press/docs/poroh_promo

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 990 | Додав: admin | Теги: людмила білоус, катерина липа, козацька порохівниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]