Чт, 2024-04-25, 19:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Президент ЄП - Україна має право захищати свою територіальну цілісність
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна має право захищати свій суверенітет і територіальну цілісність, переконаний президент Європейського парламенту Мартін Шульц про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Про це президент ЄП заявив після зустрічі з кандидатом у президенти, українським політиком Петром Порошенком, яка відбулася в Страсбурзі в четвер, 17 квітня.

Він нагадав, що від імені Європарламенту звертався до російського керівництва "поважати територіальну цілісність України, утриматися від будь-якого виду насильства, не підтримувати сепаратистських сил на сході України".

"Україна - суверенна держава, яка має право захищати свою територіальну цілісність, захищати свою територію, захищати свою незалежність", - заявив Шульц.

Кандидат у президенти Порошенко зазначив, що цінує позицію Європейського парламенту і його президента стосовно "сильної підтримки демократичних цінностей в Україні, підтримки суверенітету і територіальної цілісності країни в один із найважчих періодів української історії".

"До України застосовується агресія, і не лише до території Криму, а й до двох регіонів України, де перебувають російські війська спеціального призначення, що дестабілізують ситуацію. Українська влада робить усі кроки для стабілізації ситуації", - окреслив він ситуацію.

У зв'язку з цим Порошенко відзначив важливість того, що "саме цього дня буде проголосовано резолюцію Європейського парламенту, яка підтримує українську незалежність, кроки щодо деескалації конфлікту".

"Також будуть важливі послання українському народу, зокрема послання про безвізовий режим, до якого ми стали набагато ближче, проголосувавши пакет антикорупційного та недискримінаційного закону", - сказав український політик.

На початку свого виступу президент ЄП, говорячи про минулу зустріч, сказав: "Я зустрівся, і це мої відчуття, що у цієї людини - найкращі шанси стати наступним президентом України".

Нагадаємо, раніше президент Європейської Комісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що агресія Росії проти України показує, що в Європейському Союзі не повинні сприймати мир і стабільність як належне, і повинні боротися проти сфер впливу і диктату одних країн над іншими.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: україна, право, територіальну цілісність, президент ЄП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]