Пт, 2024-03-29, 14:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:11
Президент УЄФА Платіні: "Євро-2012 в Польщі і Україні - це фантастика!"
Інші останні Спортивні новини

Президент УЄФА Мішель Платіні вважає, що Україна і Польща прекрасно організували чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

"У мене дуже багато почуттів і картин в голові. Польща та України організували фантастичний турнір, який був унікальний за своєю атмосферою, і він залишиться в нашій пам'яті", - сказав він на прес-конференції в суботу, 30 червня, в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Платіні зазначив, що на стадіони в Україні і Польщі прийшла рекордна кількість вболівальників.

За його словами, Євро-2012 залишило велику спадщину в приймаючих країнах і стало важливою подією для їх соціально-економічного розвитку і реклами України і Польщі в світі.

"Я гордий за Україну і Польщу, що вони показали свою здатність прийняти такий турнір. Хочу зазначити, скільки ентузіазму було у поляків та українців. Вони встановили високі стандарти проведення чемпіонату, які іншим буде непросто досягти", - підкреслив президент УЄФА.

Платіні зазначив, що в процесі підготовки в УЄФА були певні сумніви щодо спроможності України організувати футбольний турнір. "Але ми вірили в запевнення українського уряду і президента Федерації футболу України Григорія Суркіса", - сказав він.

При цьому президент УЄФА заявив, що в європейському футбольному союзі ніколи не думали про можливе проведення Євро-2012 в Німеччині і розглядали як запасний варіант проведення турніру у 8 польських містах в разі крайньої необхідності.

Як повідомлялося, два місяці тому політики низки європейських держав, зокрема, Німеччини, Італії та Іспанії закликали Євросоюз бойкотувати матчі Євро 2012 через справу Тимошенко, яку вони вважають "політично мотивованою".

Крім того, президент Єврокомісії Хосе Мануель Баррозу заявив, що не планує брати участь у заходах фіналу нинішнього чемпіонату Європи з футболу в Україні. Про це заявила прес-секретар Баррозу Піа Ахренкільде Хансен. "Це очевидно, що на даний момент глава (Єврокомісії) не має жодного наміру брати участь в заходах Євро 2012 в Україні", - сказала прес-секретар.

Міністр охорони навколишнього природного середовища Німеччини Норберт Реттген також закликав уряди Європи бойкотувати футбольний чемпіонат в Україні на знак протесту проти тримання в ув'язненні колишнього прем'єр-міністра Україна Юлії Тимошенко.

Ситуацію в Україні ускладнили вибухи в третьому найбільшому місті країни - Дніпропетровську - 27 квітня в результаті яких постраждали майже три десятки осіб.

Організатори Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, які вирішили в 2007 році провести найбільшу спортивну подію в Польщі та Україні, інвестували понад 4 мільярди доларів і активно рекламували "культурне зближення з Євросоюзом". Матчі футбольного чемпіонату пройшли в українських Києві, Львові, Донецьку і Харкові та польських Варшаві, Вроцлаві, Гданську і Познані з 8 червня по 28 червня. Фінальний матч Євро-2012 відбудеться 1 липня о 21:45 на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві.

1 травня Союз європейських футбольних асоціацій УЄФА заявив, що не має своєї позиції щодо політичної ситуації в Україні і не буде втручатися у внутрішні справи країни.

"Невтручання в політичні справи і захист національних асоціацій від будь-яких форм політичного впливу необхідні, щоб підтримувати футбол в дії і забезпечувати його доступність всім і скрізь", - йшлося в заяві.

Зазначимо, що функціонери міжнародних організацій з проведення спортивних заходів, а також безпосередньо національні футбольні об'єднання демонструють небажання обговорити політичні моменти проведення чемпіонату Євро-2012 в Україні.

Як повідомлялося, канцлер ФРН Ангела Меркель планувала відвідати фінальний матч Чемпіонату Європи з футболу в Україні тільки у випадку, якщо німецька збірна вийде в фінал. Насправді глава німецького уряду до останнього моменту не втрачала надію, що екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко таки звільнять.

Слід зазначити, що в Європейському союзі негласно діють принципи поваги до особистості. У зв'язку з напруженою ситуацією навколо політичного переслідування лідерів опозиції вищій політичній еліті Європи доводиться проявляти надзвичайну терплячість. Як писали німецькі ЗМІ, для європейських політиків це питання честі і моралі - підтримувати поведінку нинішнього режиму України, відмежуватися, зробивши вигляд, що "нічого не відбувається" або зробити дієвий хід, щоб прискорити вирішення найгострішої політичної кризи в країні.

Суперкубок УЄФА 2015 пройде в Тбілісі

Матчі за Суперкубок УЄФА 2014 і 2015 років пройдуть, відповідно, в Кардіффі (столиця Уельсу) і Тбілісі (столиця Грузії), повідомив генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно на прес-конференції в суботу, 30 червня, в Києві .

Він зазначив, що таке рішення ухвалив виконавчий комітет УЄФА на своєму засіданні в суботу, 30 червня.

Платіні: УЄФА обговорить ідею щодо проведення Євро-2020 не в конкретних країнах, а в окремих містах по всій Європі

УЄФА думає над тим, щоб провести чемпіонат Європи з футболу 2020 року не в конкретних країнах, а в окремих містах по всій Європі.

"Виконавчий комітет дав згоду подумати над тим, щоб проводити чемпіонат по всій Європі. Не в одній або двох країнах, а, наприклад, в 12-13 містах по всій Європі. Це поки тільки ідея, виконкому УЄФА вона сподобалася, і ми повинні подумати над цим. Це буде набагато легше з фінансової точки зору. У грудні або січні ми вирішимо, буде у нас Євро в одній країні або по всій Європі ", - повідомив президент УЄФА Мішель Платіні на прес-конференції в суботу, 30 червня, в Києві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1191 | Додав: nowyny | Теги: Євро-2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]