Чт, 2024-03-28, 19:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:30
Президентом ФФУ він буде тільки до вересня - Григорій Суркіс
Інші останні Спортивні новини

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс зробив сенсаційну заяву на брифінгу з журналістами у Будинку футболу. Він заявив, що не буде балотуватися на посаду голови ФФУ під час Конгресу організації, який відбудеться 2 вересня у Києві.

"Суркіс не буде балотуватися на посаду голови ФФУ. Чому? Зараз я беру паузу. У кожної людини є свої погляди на життя, вона чогось досягає, приймає рішення", - зізнався Суркіс, передає TCH.ua.

"Приходьте 2 вересня в цей затишний зал, де я підведу підсумки, розповім про різні моменти, про які зараз сенсу говорити немає, про те, як проходила п'ятирічка ренесансу, про виконану роботу - про все...", - зазначив президент ФФУ.

На запитання, чи може Суркіс змінити своє рішення за три місяці, що залишилися до проведення Конгресу, він відповів: "Я не чіпляюся за крісло. Якби у мене було бажання затягнути цей процес... Я член виконкому УЄФА до 2015 року, є президентом товариства "Україна-Китай", та інше. Мені є чим займатися. До того ж у мене є сім'я. Рішення ухвалено, міняти його не збираюся".

Зазначимо, що термін повноважень Суркіса на посаді президента ФФУ спливає 14 вересня цього року.

"Відповідно, до цього часу потрібно провести конгрес. Я запропонував провести його 2 вересня, не чекаючи закінчення повноважень. Головною метою було наступне: ми знаходимося на порозі початку відбору на ЧС -2014, який стартує 11 вересня. До цього моменту повинні бути обрані всі органи футбольної влади - президент, виконком, органи футбольного правосуддя. Я вважав, що доцільно було провести конгрес і він відбудеться 2 вересня", - підсумував Суркіс.

Нагадаємо, 15 грудня 2011 року Конгрес ФФУ було зірвано через вимогу відставки президента організації Григорія Суркіса. Позаяк на порядку денному таке питання не стояло, збори було припинено. Після цього віце-президент ФФУ Сергій Стороженко надіслав до ФІФА листа, де повідомив про вимогу 38 колективних членів Федерації футболу України скликати позачергову генеральну асамблею з головним питанням порядку денного про недовіру президенту ФФУ.

У листі у відповідь (оригінал листа) ФІФА від імені свого Генерального секретаря Жерома Вальке сповіcтило, що вони "отримали очевидні докази того, що деякі з цих членів вирішили вимагати скликання такої позачергової генеральної асамблеї внаслідок того, що на їхніх делегатів було здійснено сильний тиск з боку урядових представників" та інших осіб, що не мають стосунку до ФФУ.

Також ФІФА і УЄФА погрожували Україні жорсткими санкціями, якщо влада буде продовжувати втручатися у справи Федерації футболу. У свою чергу президент Віктор Янукович 1 лютого 2012 року, заявив, що обговорення внутрішніх проблем Федерації футболу слід відкласти на наступний рік.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: президентом ФФУ, до вересня, Григорій Суркіс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]