Пт, 2024-04-19, 04:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:27
Президенту великий бізнес висловив невдоволення роботою податкової і митниці
Інші останні Економічні новини

Керівники промислових підприємств і компаній оцінюють дії і форми роботи Державної фіскальної служби (ГФС) України як неприйнятні і загрозливі стабілізації ситуації у сфері сплати податків та відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) за поставлену на експорт продукцію.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на думки представників великого бізнеса, які ті висловили на зустрічі з президентом України Петром Порошенко у вівторок, 26 травня.

За словами співрозмовника агентства, на зустрічі, яку організувала Європейська бізнес-асоціація та Американська торгова палата, були присутні близько 200 керівників провідних компаній країни.

При цьому співрозмовник агентства зазначив, що представники великого бізнесу висловили незадоволення останніми діями і призначеннями в ГФС. Глава держави, у свою чергу, запропонував не поспішати з оцінкою роботи нового керівництва ГФС: "Нехай попрацює".

У ході скороченого формату зустрічі президент закликав бізнесменів працювати чесно і відкрито, а податковим органам - відповідно ставитися до компаніям, що працюють "по білому".

У свою чергу, один з учасників зустрічі - генеральний директор металургійного комбінату "Запоріжсталь" Ростислав Шурма в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що в ході спілкування з президентом, зокрема, обговорювалося питання відключення ряду великих промпідприємств від системи автоматичного відшкодування ПДВ.

"На зустрічі питання автоматичного відшкодування ПДВ було піднято президентом України самостійно. Мета, безумовно, блага: - боротьба з" податковими ямами ". На жаль, мета і механізми боротьби не збігаються. Є проблеми в податковій системі - робіть систему прозорою та прогнозованою для всіх. Але вбивати підприємства, незаконно відбираючи у них зароблені кошти, не вирішить проблем податкової системи, про які говорить президент країни ", - переконаний гендиректор.

За його словами, є прозорі виробники, бездоганні платники податків, до яких відноситься "Запоріжсталь", як і кілька десятків інших великих промпідприємств, що мають зразкову фінансову і виробничу історію і є найбільшими платниками податків України. До них має бути відповідне ставлення держави.

"Ми інвестуємо в розвиток, системно підвищуємо заробітну плату - ми відповідаємо всім критеріям за законом про відшкодування ПДВ. Тепер у нас штучним чином вимиваються обігові кошти, ставиться під загрозу стабільна робота підприємства, модернізація виробництва, виплата зарплати", - підкреслив Р.Шурма.

Нагадаємо, автоматичне відшкодування ПДВ припинено для ММК ім. Ілліча, Єнакіївського металургійного заводу, "Запоріжсталі" та інших підприємств ГМК країни.

Порошенко погодився з керівниками бізнесу, що роботи Державної фіскальної служби незадовільна.

Про це агентству повідомив керуючий партнер юрфірми "Лавринович і Партнери" Максим Лавринович, підбиваючи підсумки зустрічі.

"Президент зазначив, що в роботі бізнесу все ускладнилося і погіршився. Великі гравці бізнесу визнають, що за останній рік проявилися в більшості негативні тенденції. І Президент звернувся до присутніх представників бізнесу з проханням вносити свої думки і пропозиції, щоб втілити їх у життя", - зазначив Лавринович.

За словами Лавриновича, Порошенко негативно оцінив роботу фіскальної служби і вказав на безліч ям, з яких "годуються" чиновники фіскальної служби. "Кількість і суми податків збільшилися. І тут не можна не погодитися з Президентом. Особливо після того кількості справ, які порушені представниками податкової міліції щодо бізнесу. Можливо, вони націлені на покращення ситуації в державі, але точно не на поліпшення роботи бізнесу. Добре, що Президент це визнає ", - поділився враженнями від зустрічі з главою держави Максим Лавринович.

Як у свою чергу зазначив президент ЄБА та засновник інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала, Порошенко акцентував увагу на тому, що бізнес, що працює "в білу" не повинен бути в дискримінаційних умовах, і що будуть вжиті рішучі дії для викорінення контрабанди.

Нагадаємо, що в травні Рада прийняла законопроект про зниження податкового тиску на бізнес.

У той же час, за даними дослідження Ernst & Young, Україна опинилася на сьомому місці за рівнем корупції в бізнесі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: президенту, великий бізнес, невдоволення роботою податкової і м | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]