Ср, 2024-04-24, 22:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:58
Причетність компаній Сергія Курченка до контрабанди бензину у прокуратурі заперечують
Інші останні Кримінальні новини
Встановлені Держмитслужбою України відомості про моторні бензини, що імпортуються в Україну протягом 2012 року, фактично збігаються з даними "Укрзалізниці", з урахуванням перехідних обсягів", - йдеться у відповіді прокуратури Харківської області на запит депутата від ВО "Свобода" Юрія Сиротюка, текст якого цитує "Українська правда".

У відомстві повідомили, що фактів реалізації зазначеними підприємствами (ТОВ "Газ-Україна-2009", ТОВ "Газ-Україна-2020", ТОВ "Армада-Плюс", ТОВ "Внештрансгаз" і ДП "Петрол") бензину, який нібито вивозився за межі України у режимі "транзит", митною службою в ході перевірок не встановлено.

У прокуратурі заявили, що не виявлено випадків оформлення зазначеними в запиті суб'єктами господарювання експортних операцій за відсутності фактичного вивезення бензинів за межі митної території України.

Крім того, в прокуратурі не виявили фактів кришування сином генпрокурора Віктора Пшонки - Артемом - діяльності компанії Сергія Курченка.

"За інформацією органів, уповноважених вести боротьбу з корупцією, фактів незаконного сприяння діяльності товариства "Газ-Україна-2009" з боку окремих народних депутатів України, а також інших держслужбовців не встановлено", - сказано в документі.

Раніше депутат від ВО "Свобода" Юрій Сиротюк відправив на ім'я генпрокурора і глави СБУ Олександра Якименка запит, у якому зазначено, що син генерального прокурора України Віктора Пшонки Артем Пшонка покриває протизаконну діяльність компанії "Газ-Україна-2009", яка здійснює контрабанду бензину та монополізує ринок.

На його думку, тільки за 9 місяці 2012 року діяльність "Газ-Україна-2009" призвела до прямих втрат держбюджету на суму понад 3 мільярдів гривень. "З весни 2012 року група компаній "Газ-Україна-2009", через низку своїх ТОВ (в т.ч. ТОВ" Газ-Україна-2020") розпочала діяльність з контрабандного ввезення на територію України автомобільного бензину", - зазначає депутат, додаючи, що метою цієї схеми може бути компенсація ПДВ з фіктивного експорту.

У Пшонки заявили, що інформація про його причетність до компанії, яка, за даними опозиції, займається контрабандою бензину - помилкові домисли.

Нагадаємо, раніше Мінфін підрахував, що нелегальний імпорт бензину в Україну в 2012 році склав майже 1 млн тонн, а бюджет через тіньові схеми втратив мінімум 4 млрд гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1032 | Додав: adminA | Теги: контрабанда бензину, компаніъ Сергія Курченка, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]