Чт, 2024-03-28, 11:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Пригрозила виходом з Інтерполу Литва, якщо його очолить росіянин
Інші останні Новини Європейського Союзу

Литва пригрозила виходом з Інтерполу, якщо його очолить росіянин

Литва буде змушена розглянути можливість виходу з Інтерполу, якщо президентом організації стане представник Росії Александр Прокопчук.

Відповідну резолюцію ухвалив Сейм Литви, повідомляє портал Delfi.

"Якщо Александр Прокопчук буде обраний главою Інтерполу, то Литва разом з іншими демократичними країнами повинна буде негайно розглянути можливість виходу з цієї організації", - йдеться в резолюції.

За цю резолюцію проголосували 88 депутатів, не було жодного голосу проти, семеро утрималися.

"Якщо керівником Інтерполу буде обраний Александр Прокопчук, тобто кандидат держави-члена, який постійно зловживає системою Інтерполу і користується нею як інструментом політичного тиску та переслідування, а не як правовим інструментом, і висуває посадову особу, яка сама зробила внесок в маніпуляцію системою, то буде завдано величезний удар по репутації і правовому нейтралітету цієї організації, після якого буде важко відновитися", – йдеться в резолюції Сейму.

За словами голови МВС Литви Еймутіса Місюнаса, якщо нинішній віце-президент Інтерполу очолить його, організація стане "політизованим знаряддям режимної розправи".

"Ми бачимо, що і раніше в Росії були спроби використовувати міжнародні ордери на арешт і можливості Інтерполу для розправи з активістами громадянського і демократичного суспільства Росії, так і з литовськими посадовими особами", – заявив міністр.

Нагадаємо, на посаду голови Інтерполу претендує ветеран російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації Александр Прокопчук. За даними українських правоохоронців, Прокопчук є кадровим співробітником російської розвідки, інфільтрованої в Інтерпол.

Україна розгляне питання про призупинення членства в Інтерполі у разі обрання президентом представника Росії.

Голосування за кандидатуру президента Інтерполу відбудеться в Дубаї у середу, 21 листопада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: Інтерпол, литва, Вихід, росіянин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]