Чт, 2024-03-28, 15:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:51
Прихильники "Північного потоку-2" є прислужниками РФ в гібридних війнах - Порошенко
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко розкритикував прихильників запланованого російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2", назвавши їх прислужниками Москви в гібридних війнах.

Про це він заявив в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke, яке опубліковане, зокрема, в Morgenpost.

"Ті, хто підтримують "Північний потік-2", є прислужниками Росії в гібридних війнах", - сказав Порошенко.

"Я переконаний, що отруєння в Солсбері, у Великій Британії, також буде мати наслідки для "Північного потоку-2", - сказав він, наголосивши, що проект газопроводу повинен бути переглянутий "з політичних, економічних і моральних причин".

Порошенко зазначив, що в разі реалізації цього проекту Україна щорічно втрачатиме по 2 мільярди доларів, які стягуються за транзит російського газу до Європи.

 "Газпром також різко скоротить поставки газу з Європи через Україну - це послабить нашу країну", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 27 березня стало відомо, що Німеччина дала дозвіл на будівництво суперечливого газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: гібридна війна, Порошенко, прислужники РФ, Північний потік-2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]