Ср, 2024-04-17, 00:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Припиняє роботу космічний телескоп "Гершель" - його запас енергії вичерпався
Інші останні Новини світу науки і технологій
Космічний телескоп "Гершель", створений Європейським космічним агентством і запущений в 2009 році, припиняє свою роботу, оскільки його енергетичні запаси підійшли до кінця.

Протягом чотирьох років "Гершель" постачав астрономам знімки, зроблені в інфрачервоному діапазоні, повідомляє "ВВС Росія".

За допомогою телескопа фахівці вивчали еволюцію галактик, а також збирали унікальні за своєю чіткості зображення космічних хмар пилу і газу.

Проте термін служби гелієвого рефрижератора, який охолоджував датчики телескопа до гранично низьких температур для його повноцінної роботи, почав спливати ще кілька місяців тому.

Оператори телескопа мають намір протягом найближчих тижнів провести останні тести, а потім "Гершель" відправиться в дрейф до Сонця.

Нагадаємо, телескоп "Гершель" (Herschel) був запущений в космос 14 травня 2009 року з космодрому у французькій Гвіані. Діаметр головного дзеркала апарата становить 3,5 метра, що на метр більше, ніж у "Хаббла". Апарат працює в інфрачервоному і субміліметровому діапазонах.

Завдяки цьому телескопу у 2010 році у сузір'ї Персея виявили нафталін та іншу органіку - найскладнішу в міжзоряному середовищі. Також у 2011 році космічний інфрачервоний телескоп Herschel "побачив" у центрі нашої Галактики перекручене кільце щільного газу, що нагадує за формою математичний символ нескінченності.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: запас енергії, космічний телескоп Гершель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]