Вт, 2024-04-23, 23:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
Присягу прийняв та пригрозив чиновникам відставкою італійський президент
Інші останні Новини світу
Новообраний президент Італії 87-річний Джорджо Наполітано в ході присяги в парламенті заявив, що вважає своє переобрання наслідком безпрецедентного політичного глухого кута і пригрозив італійським чиновникам відставкою, якщо вони не зможуть провести життєво важливі для країни реформи. Відчитавши парламентаріїв під час інавгурації, новообраний президент приділив особливу увагу провалу в реформуванні недієздатного виборчого законодавства.

Час від часу ковтаючи підступаючі сльози, Наполітано заявив, що неохоче погодився на безпрецедентний другий термін (ніколи раніше в історії Італії одна і та  ж людина не ставала президентом країни двічі), але зробив це через тривожну політичну ситуацію, повідомляє NEWSru.com з посиланням на агентство Reuters.

Урочиста церемонія складення присяги пройшла на спеціально скликаному спільному засіданні Палати депутатів і Сенату Республіки. "Клянуся бути вірним Республіці і строго слідувати всім статтям Конституції", - заявив Наполітано, чиї слова присутні в залі зустріли бурхливими оваціями. Кінець інавгурації був відзначений гарматним залпом і дзвоном дзвони палацу Монтечиторіо, де засідає Палата депутатів парламенту.

Раніше Наполітано заявляв, що не має наміру балотуватися в президенти. Змінити своє рішення, мабуть, його змусило те, що в ході перших п'яти турів депутатам так і не вдалося вибрати главу країни. Шостий тур пройшов у суботу 20 квітня, на ньому 738 з 1007 виборців і проголосували за "нового старого президента".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: чиновники, італійський президент, Присяга, відставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]