Чт, 2024-04-18, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:59
Приватизувати держпідприємства стане легше - кабмін спрощує життя олігархам
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України спростить процес приватизації державних, орендних підприємств і підприємств, заснованих на змішаній формі власності.

Так, уряд вніс зміни до Постанови Кабінету Міністрів від 11 вересня 1996 р. №1099 "Про затвердження Порядку перетворення в процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств, заснованих на змішаній формі власності, в акціонерні товариства", що дозволить здійснювати позначений процес за єдиними правилами.

У Кабміні зазначають, що прийняття законодавчого акту сприятиме вдосконаленню загального порядку перетворення в процесі приватизації державних підприємств, підприємств створених на орендованому майні та заснованих на базі майна різних форм власності, в акціонерні товариства, передає НБН.

Крім того, даний документ усуває розбіжності між законодавчими актами України, дозволяє врегулювати питання взаємодії державних органів приватизації з акціонерним товариством, державним реєстратором та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Зазначимо, що останнім часом Кабмін скорочує перелік підприємств, заборонених до приватизації. В Україні хочуть приватизувати не тільки вугледобувні підприємства, але й інші важливі галузі. Так, влада зробила важливі кроки до приватизації дочірніх компаній "Нафтогазу України", а також оборонпрому і "Укрзалізниці".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: приватизувати держпідприємства, кабмін спрощує життя олігархам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]