Пт, 2024-03-29, 03:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:46
Приватні компанії можуть взятися до знищення сирійської хімзброї
Інші останні Новини світу
Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) пропонує приватним компаніям взяти участь у роботах зі знищення сирійської хімзброї, від яких уже відмовилася влада Албанії та Норвегії.

Про це повідомляє у четвер, 21 листопада, агентство AP із посиланням на представника ОЗХЗ, передає "Интерфакс".

За його словами, організація хоче залучити компанії, які зацікавлені в "обробці і знищенні небезпечних та нешкідливих органічних та неорганічних хімікатів".

Причому представник ОЗХЗ наголосив, що на звичайних комерційних підприємствах можливе знищення понад 700 тонн хімічних речовин.

Проте найбільш небезпечні хімічні речовини мають бути знищені на спеціальному об'єкті під наглядом ОЗХЗ, зазначив представник.

Як країни, які могли б прийняти на своїй території сирійську хімічну зброю для її подальшого знищення, називаються Франція та Бельгія.

Норвегія запропонувала свою допомогу у вивезенні хімічного арсеналу із Сирії, але знищувати хімзброю на своїй території вона не має наміру.

В Албанії недавно був знищений весь наявний там арсенал хімічної зброї, і США звернулися до керівництва країни із проханням прийняти хімічну зброю Сирії, щоб знищити її на своїй території, але отримали відмову.

Нагадаємо, крайній термін для вироблення остаточного плану зі знищення сирійського хімічного арсеналу закінчився 16 листопада, після чого ОЗХЗ затвердила графік операції: хімзброю має бути вивезено з території Сирії не пізніше 5 лютого 2014 року і знищено до 30 червня 2014 року, за винятком ізопропанолу, використовуваного для виробництва зарину. Найнебезпечніші види отруйних речовин слід вивезти до 31 грудня 2013 року.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: знищення сирійської хімзброї, приватні компанії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]