Ср, 2024-04-24, 21:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:36
Призначення в ЦВК залежать від "порозуміння між фракціями" - Парубій
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що парламент розгляне питання про призначення нових членів ЦВК після досягнення "взаєморозуміння між фракціями".

Про це він сказав під час брифінгу перед початком Форуму місцевого розвитку в Трускавці, відповідаючи на питання журналістів, передає УНІАН.

Спікер зазначив, що питання про призначення членів ЦВК залежить від взаєморозуміння між парламентськими фракціями. Він нагадав, що голови деяких фракцій звернулися до профільного комітету з проханням перенести розгляд відповідних постанов у зв'язку з необхідністю завершити консультації.

"Для мене подібне звернення голів фракцій є важливим аргументом, тому що найгірше, що ми могли б зробити, - це відкликати старих членів ЦВК і не обрати нових. Це призвело б до паралічу Центральної виборчої комісії", - сказав Парубій.

Він зазначив, що "поки не буде в залі політичного консенсусу з цього питання, поки не буде взаєморозуміння і буде небезпека, що ми можемо провалити обрання, це може становити загрозу і для проміжних виборів, які зараз мають відбутися, і в цілому для функціонування Центральної виборчої комісії".

"Тому я буду чекати розуміння між фракціями парламенту, і після того, як це розуміння буде знайдено, коли воно буде мені належить на стіл, після цього це питання невідкладно буде внесений в зал", - сказав голова ВР.

Нагадаємо, 3 червня у Верховній Раді було зареєстровано президентські проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК у зв'язку з перевищенням терміну їх повноважень та призначення 11 членів Центрвиборчкому (№№ 4789 і 4790).

Згідно з проектом постанови №4790, президент пропонує призначити на посади членів Центрвиборчкому Аллу Басалаєву, Михайла Вербенського, Романа Гребу, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Плукаря, Євгенія Радченко, Надію Синицю і Леонтія Шипілова. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: порозуміння між фракціями, призначення, Парубій, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]