Чт, 2024-03-28, 21:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
Призовий фонд Нобелівської премії Євросоюз віддасть дітям із зон воєнних конфліктів
Інші останні Новини Європейського Союзу
Євросоюз (ЄС) пожертвує призовий фонд Нобелівської премії миру дітям із зон військових конфліктів, йдеться в повідомленні Єврокомісії (ЄК). За словами голови ЄК Жозе-Мануеля Баррозу, Нобелівська премія миру символізує примирення, тому призовий фонд має дістатися головній надії людства на майбутнє і головним жертвам минулих і нинішніх військових конфліктів – дітям, пише РБК-Україна.

Церемонія нагородження лауреатів відбудеться 10 грудня ц.р., в річницю смерті Альфреда Нобеля. Премію миру прибудуть отримати три особи - по одному представнику від основних інститутів ЄС (Єврокомісія, Європарламент та Рада ЄС).

Нагадаємо, 12 жовтня 2012 р. Нобелівську премію миру за 2012 р. присуджено ЄС за "внесок у просування миру і врегулювання конфліктів, розвиток демократії та прав людини в Європі". На думку норвезького Нобелівського комітету, об'єднання Європи, що почалося після Другої світової війни, показує, що "історичні супротивники можуть ставати близькими партнерами, завдяки правильно націленим зусиллям і досягненню взаємної довіри".

Нобелівська премія миру вважається однією з найбільш "політизованих" нобелівських нагород, і її присудження нерідко викликає гострі суперечки. У 2009 році премія миру була сенсаційно присуджена президенту США Бараку Обамі, в 2010-му лауреатом став китайський дисидент Лю Сяобо, який перебуває в тюремному ув'язненні. Торік нагороду присудили 24-му президенту Ліберії (з 2006 р). Елен Джонсон-Серліф (перша жінка-президент африканської країни і захисниця прав жінок), представниці ліберійського жіночого руху за мир Леймах Гбові і єменській активістці - захисниці прав жінок Тавакул Карман.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: Нобелівської премії дітям, Євросоюз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]