Сб, 2024-04-20, 12:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:25
Про аферу Держгеокадастру з землею учасників АТО на Закарпатті розказав Москаль
Інші останні Кримінальні новини

На Закарпатті чиновники Держгеокадастра, визнавши дерева об'єктами нерухомості, продали виділену учасникам антитерористичної операції землю. Про це на своєму сайті повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"Оскільки земля знаходиться поза межами населених пунктів, її виділили не міські або сільські ради, а управління Держгеокадастра. І коли учасники АТО прийшли оформляти документи, то виявили, що ділянки продані іншим особам. Причому по дуже дивній схемі. Аферисти купили фруктові дерева, які ростуть на ділянці, а потім подали в Держгеокадастр документи, що хочуть приватизувати землю під цими деревами, які виступають об'єктами нерухомості! і Держгеокадастр дійсно визнає дерева об'єктами нерухомості, продає землю і вносить про це відомості до єдиного земельного кадастру. Це повний абсурд, але так зроблено", - заявив Москаль.

За його даними, працівник Держгеокадастру, який провів цю операцію, втік на лікарняний, але його немає ні в лікарні, ні вдома.

Москаль повідомив, що люди ходять скаржитися в ОДА.

"Я цілком поділяю їхнє обурення, але вплинути безпосередньо на Держгеокадастр не можу, оскільки він безпосередньо підпорядковується Києву. Тепер треба звертатися до правоохоронних органів, відкривати кримінальні провадження, скасовувати відомості в земельному кадастрі через суд і т.д., що займе купу часу...", - сказав Москаль.

Він зазначив, що це далеко не єдина афера з землею на Закарпатті.

"За такою ж схемою приватизували величезні виноградники в Виноградівському районі, визнавши об'єктами нерухомості виноградні кущі. А в Воловецькому районі (де взагалі безземелля, одні тільки гори) купу землі за межами сіл віддали "лівим" студентам з Львівської та Івано-Франківської областей. Все воно тільки тепер починає спливати...", - заявив голова ОДА.

На переконання Москаля, афери з землею є яскравим прикладом того, що "ніякої децентралізації, про яку стільки говорять останнім часом, немає".

У свою чергу спікер Закарпатської ОДА Ярослав Галас в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що в результаті афери з землею в області постраждало 96 бійців АТО.

"Мова йде про 96 учасників АТО, яким в цілому виділили 16 га землі на околиці Ужгорода. Але за документами вона не була оформлена як міська, і цим скористалися співробітники Держгеокадастру. Вони знали, що ця земля рішенням сесії виділена учасникам АТО, але віддали її в приватизацію людям-аферистам, які викупили там дерева. При цьому провели ці фруктові дерева як об'єкти нерухомості", - сказав він.

Галас додав, що як мінімум кожна ділянка оцінюється в кілька тисяч доларів.

Нагадаємо, 21 жовтня Кабінет міністрів України ввів політичну посаду міністра у справах учасників АТО, який повинен координувати роботу ключових силових і соціальних відомств в частині забезпечення пільг і гарантій, передбачених захисникам України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: Закарпаття, афера Держгеокадастру, москаль, земля учасників АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]