Пт, 2024-03-29, 15:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:01
Про амбіції науковця і людину, яка відрадила його повертатися до Росії, в останньому інтерв'ю розповів Березовський
Інші останні Новини світу
23 березня в Лондоні помер Борис Березовський. Що стало причиною смерті - наразі невідомо. Напередодні, 22 березня, в лондонському готелі Four Seasons бізнесмен поспілкувався з оглядачем російського журналу Forbes. Повна версія цього інтерв'ю вийде в травні. Нижче - 5 головних тез з його скороченої версії.

1. Березовський зізнався, що після продажу ОРТ і "Сибнефти" управління своїми фінансами він передав бізнес-партнеру Бадрі Патаркацишвілі. Той займався бізнесом, а Березовський брав гроші на свої політичні проекти.

2. Бізнес-розлучення Патаркацишвілі і Березовського було тільки спробою захистити активи підприємців: "Після того як підвищилися політичні ризики, ми з Бадрі вирішили оголосити привселюдно про розлучення. Розставання ніколи не було реальним. Мої стосунки з ним ніколи не були взаєминами справжніх партнерів. Партнери повинні були подбати про екстремальні випадки". Березовський також зізнався, що помилився у Бадрі, переоцінивши його людські якості.

3. Головною мрією підприємця в останні роки було повернення в Росію. Повернутися він планував навіть після того, як проти нього завели кримінальну справу. Відрадила його від цього вдова академіка Андрія Сахарова Олена Боннер (померла в червні 2011 р.). "Головне, що я недооцінив, - мені настільки дорога Росія, що я не можу бути емігрантом... Я не повинен був виїжджати з Росії", - зізнався Березовський.

4. Березовський визнав, що змінив багато своїх оцінок та поглядів: "Я абсолютно ідеалістично уявляв можливість побудови демократичної Росії. Недооцінив інертність Росії і сильно переоцінив Захід. Це відбувалося поступово. Змінив своє уявлення про шляхи Росії..."

5. Бізнесмен не приховував: він втратив сенс життя і не хоче більше займатися політикою. "Мені 67 років. І я не знаю, що мені далі робити", - констатував він. Єдине, що його цікавило - наука, якою він хотів би займатися в Росії (з 1991 р. Березовський був членом-кореспондентом Російської академії наук). Втім, у те, що ці плани вдасться реалізувати, бізнесмен, здається, не вірив.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: березовський, амбіції науковця, Росії, останнє інтерв'ю | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]