Чт, 2024-04-18, 08:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
Про дату "нормандської зустрічі" Меркель і Олланд не змогли домовитися з Путіним
Інші останні Новини Європейського Союзу

Західні лідери країн-учасниць "нормандської четвірки" обговорили в середу з російським президентом стан виконання Мінських угод від перемир'я до виборів, і не змогли затвердити дату нової зустрічі. Про це, як повідомляє Укрінформ з ФРН, поінформував офіційний представник уряду Штеффен Зайберт.

"В центрі уваги стояло питання виконання Мінських домовленостей в Україні, зокрема, зміцнення режиму перемир'я, розведення військ і необхідні подальші кроки аж до можливості проведення місцевих виборів", - назвав Зайберт основні теми розмови федерального канцлера Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда з президентом Росії Володимиром Путіним.

Сторони підкреслили важливість подальшої роботи зі створення умов для можливої зустрічі глав держав та урядів у так званому "нормандському форматі", повідомив прес-секретар. Лідери погодилися з тим, що для цього має бути досягнутий прогрес як в питанні безпеки, так і в політичних аспектах.

"Рішення про проведення такої зустрічі ухвалено не було", - сказав він.

Ще однією темою розмови стала ситуація в Сирії. Канцлер і президент Франції ще раз підкреслили актуальність припинення вогню і забезпечення доступу до гуманітарної допомоги, щоб полегшити страждання населення.

Раніше цього дня на брифінгу Зайберт підкреслив, що інформація про можливий саміті в Берліні 19 жовтня виходила не від німецької сторони.

Натомість прес-служба Кремля "помітила" лише частину бесіди на найвищому рівні. Так, РІА "Новости повідомляє, що "лідери обмінялися думками щодо сирійської проблематики", і "зауважили важливість координації зусиль у боротьбі проти терористичної загрози", ані словом не згадуючи про проблематику мінських домовленостей.

Зазначимо, за повідомленнями ЗМІ, лідери Франції, Німеччини і РФ мали провести зустріч у Берліні в "нормандському форматі" 19 жовтня. Про це в інтерв`ю радіостанції Europe1 сказав посол РФ у Франції Олександр Орлов. Вечеря, в ході якої сторони обговорять ситуацію в Україні, відбудеться на запрошення Меркель. Того ж дня планувалася окрема зустріч Олланда і Путіна в Парижі.

11 жовтня в Адміністрації президента України заявили, що Україна наразі не отримувала формального запрошення на саміт "нормандської четвірки".

Пізніше в Кремлі заявили, що Путін скасував візит до Парижа 19 жовтня, дата зустрічі в "нормандському форматі" опрацьовується.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: Меркель і Олланд, дата нормандської зустрічі, Путін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]