Пт, 2024-04-19, 04:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Про депутатів-нероб розповіли і визначили топ-10 кнопкодавів активісти "Чесно"
Інші останні Офіційні новини

  Дев'ять депутатів за півроку роботи Верховної Ради не зареєстрували жодного законопроекту та не внесли за весь час жодної постанови. Семеро з них не подали жодної поправки до законопроектів.

Про це повідомляє рух "Чесно", який підбиває підсумки півріччя діяльності Верховної Ради восьмого скликання.

Більшість цих депутатів – екс-"регіонали" та депутати, які не входять до урядової коаліції. З-поміж них є зокрема і Сергій Клюєв, якого можуть позбавити депутатської недоторканості, та кнопкодав Олесь Довгий, який претендував на керівну посаду у комітеті з питань економічної політики.

З членів коаліції до антирейтингу потрапив лише член фракції "Блоку Петра Порошенка" Олексій Савченко. Він відомий також тим, що задекларував найбільшу суму на рахунках у банках і, відповідно, потрапив до рейтингу найзаможніших депутатів цього скликання.

Активісти "Чесно" також визначили топ-10 депутатів, чиї картки були найменш активними за півріччя. Тут знову найбільшою групою є депутати з фракції "Опозиційного блоку".

Дмитро Ярош брав участь у бойових діях та значну частину депутатської каденції провів у шпиталі. Інформація про причини відсутності інших депутатів з антирейтингу на сайті Верховної Ради відсутня.

"Пасивність депутатського складу набридла вже й керівництву Верховної Ради. Тепер на офіційному сайті ВР публікується список депутатів, які були найменш активними під час пленарних засідань", – прокоментував аналітик руху "Чесно" Антон Кушнір.

Зазначимо, на початку березня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман пообіцяв скоро викорінити "кнопкодавство" в Раді.

Станом на кінець березня "Чесно" нарахувало до 13 депутатів, які з 26 засідань (з червня по березень) пропустили 7 і більше (тобто більше 25%).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: 10 кнопкодавів, активісти Чесно, депутатів-нероб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]