Чт, 2024-03-28, 16:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
Про гостру нестачу прісної води у світі заявила ООН
Інші останні Новини світу

За даними ООН, проблема доступу до водних ресурсів стала такою болючою, що вимагає радикального переосмислення підходів до її розв'язання.

Відповідну доповідь було представлено напередодні Всесвітнього форуму з водних ресурсів, який починає свою роботу в понеділок у французькому Марселі.

У доповіді зокрема наголошується, що в Азії проживає 60% населення земної кулі, які мають доступ лише до третини водних ресурсів планети.

Проблема ускладнюється зміною клімату, збільшенням потреби в харчових продуктах та засобів гігієни дедалі більшого населення планети, передає Бі-Бі-Сі.

За оцінками експертів, до 2050 року потреба в продовольстві зросте на 70%. Глобальне споживання води для потреб сільського господарства зросте щонайменше на 19% і торкнеться майже 90% світових ресурсів прісної води.

Експерти зауважують, що ці цифри не остаточні, і потреба у воді може ще збільшитися.

"Використання прісної води не є раціональним, - йдеться в заяві одного з авторів доповіді, генерального директора ЮНЕСКО Ірини Бокової. - Майбутнє є все більш невизначеним, і ризики зростають".

Як повідомляють організації ООН - ЮНІСЕФ (Дитячий фонд) і ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров'я), нині 89% світового населення має доступ до питної води, однак перемогу святкувати зарано, адже майже 800 млн осіб (40% з них проживають в Африці на південь від Сахари) і досі змушені задовольнятися забрудненими джерелами.

Дані ООН були поставлені під сумнів французькою благодійною організацією Solidarites International, яка вважає, що без доступу до безпечної питної води у світі залишаються 1,9 млрд людей, а не 783 млн, про які говорить ООН.

Відзначимо, що у острівній державі Тувалу у зв'язку з гострою потребою у питній воді оголошено режим надзвичайного стану. Дефіцит води торкнувся столиці Фунафуті й інших населених пунктів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1386 | Додав: adminA | Теги: світі, гостра нестача прісної води, ООН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]