Вт, 2024-04-16, 23:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:48
Про японський досвід мер Кіото розповів столичним студентам
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Днями у рамках Днів Кіото у Києві офіційна делегація міста Кіото відвідала Київський університет імені Бориса Грінченка.

Для столиці велика честь приймати цьогоріч у рамках відзначення Року Японії в Україні одразу обох очільників міста-побратима Києва мера Кіото Дайсаку Кадокави та голову міської ради Казухіро Терада. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

- Цьогоріч ми відзначаємо подвійне свято: 25-ту річницю співдружності між Японією та Україною та 45-річчя встановлення побратимських зв’язків між Кіото та Києвом. Тому місто підготувало багато цікавих та змістовних подій як для високоповажних гостей, так і всіх киян, – повідомила Ганна Старостенко.

Зазначимо, що заходи з прийому делегації розпочалися з висадки пам’ятної сакури мером Кіото на території університету під виконання українських пісень. Згодом очільник міста Кіото виступив із доповіддю на тему: «Кіото – вільне місто для міжнародного культурного обміну».

- Для мене надзвичайна честь виступити перед представниками університету імені Бориса Грінченка. Насправді те, що сьогодні в нашій делегації присутній голова міської ради, надзвичайно рідкісне явище для закордонних відвідин. І це вперше за роки нашої дружби. Також цього разу наша делегація складається з великої кількості представників громади міста, яка опікується питаннями освіти, культури, здоров'я, екологічного сектору тощо. Мешканці Кіото завжди раді вітати українців у нашому місті та щиро відкриті до співпраці, –  зазначив мер Кіото.

Також в урочистій атмосфері відбулася посвята мера Дайсаку Кадокави у почесні професори університету. У програмі візиту також передбачено відвідування Київської фортеці та музею Чорнобиля, відкриття парку Кіото та тематичної виставки квітів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: столичні студенти, мер Кіото, японський досвід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]