Пт, 2024-03-29, 10:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Про мілітаризацію РФ Чорного і Азовського морів Україна готує проект резолюції ГА ООН
Інші останні Офіційні новини

Україна готує проект резолюції ГА ООН про мілітаризацію РФ Чорного і Азовського морів

Україна готує на грудень проект резолюції для розгляду на Генеральній асамблеї ООН про мілітаризацію Росією Чорного і Азовського морів.

Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй в грудні цього року має розглянути дві резолюції: про порушення прав людини в Криму і мілітаризації Чорного і Азовського морів, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу МЗС.

Як відомо, з квітня 2018 року Росія почала влаштовувати провокації в Азовському морі, затримуючи для необґрунтованих перевірок судна, що прямують в порти Бердянська та Маріуполя під час їх проходження через Керченську протоку. При цьому агресивні дії російської сторони суперечать міжнародному договору, згідно з яким Азовське море є водами внутрішнього користування як для України, так і для РФ, і його можуть вільно використовувати обидві країни.

У зв’язку з цим Україна веде переговори з ЄС і США про введення санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Крім того, РНБО затвердив комплекс заходів щодо захисту національних інтересів в акваторії Чорного і Азовського морів і Керченській протоці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: мілітаризація РФ Чорного і Азовсько, україна, проект резолюції ГА ООН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]