Вт, 2024-04-23, 09:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:38
Про надання політичного притулку у Великобританії звернулася саудівська принцеса
Інші останні Новини світу
Принцеса з Саудівської Аравії Сара бен Талаль бен Абдулазіз (Sara bint Talal bin Abdulaziz) попросила політичного притулку у Великобританії, передає в неділю, 8 липня, РИА "Новости" з посиланням на статтю британського видання Telegraph.

Жінка є правнучкою засновника і першого короля Саудівської Аравії Абдель-Азіза і дочкою принца Талалая бен Абдулазіза, який обіймав низку державних посад. Один з її 14 братів, принц аль-Валід, відомий як один з найбагатших людей світу.

За словами 38-річної бен Абдулазіз, на батьківщині її чекає суворе покарання, тому вона й звернулася в британське МВС з проханням надати їй політичний притулок.

Принцеса приїхала до Сполученого Королівства в 2007 році разом зі своїм батьком, з яким згодом у неї сталася сварка, подробиці якої вона відмовилася повідомити журналістам.

"Все впирається в один аспект, який я не обговорюю публічно. З моїм батьком дещо сталося, і я це сприйняла важко. Він буквально захотів мене знищити. Раніше я була найближчою до нього людиною, його улюбленицею. Ця сварка потрясла весь мій світ", - так описує принцеса Сара свою сварку з батьком.

Як зазначає Telegraph, в даний час жінка проживає разом з чотирма дітьми і двома собаками у п'яти номерах розкішного готелю в Лондоні. Її охороняють співробітники приватної охоронної фірми.

Ще два роки тому у принцеси закінчився термін дії закордонного паспорта, а також закінчилася британська віза, і якщо вона не доб'ється надання статусу політичного біженця, її депортують в Ер-Ріяд. Влада Саудівської Аравії, тим часом, домагаються видачі принцеси Сари. За її словами, вона піддається загрозам і моральному тиску, її також намагалися викрасти наближені до королівської сім'ї.

"Мої рахунки (в Саудівській Аравії) заблоковані. Вони звинуватили мене в тому, що я в опозиції до монаршої родини, і в зв'язках з Іраном, вони мені нічого не залишили", - заявила вона в бесіді з журналістами.

Як зазначає Telegraph, принцеса Сара одягається за європейською модою і відзначає Різдво, але при цьому не відмовляється від ісламу, заявляючи, що представляє собою "сучасну мусульманку".

Нагадаємо, державу Саудівська Аравія було засновано в 1927 році.

Як повідомлялося, минулого літа жіноча половина родини вбитого 20 жовтня 2011 лідера Лівійської Джамахірії Муаммара Каддафі отримала політичний прихисток в Алжирі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: політичного притулку, Великобританії, саудівська принцеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]