Пт, 2024-04-26, 01:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:58
Про нюанси місії в Україні розповіли європейські спостерігачі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами ENEMO оголосила про початок міжнародного спостереження за парламентськими виборами в Україні.

ENEMO є міжнародною мережею неурядових організацій, які спостерігають за виборами у 17 країнах Центральної та Східної Європи і Центральної Азії, пише УНІАН.

За словами заступника голови місії Маї Мілікич, представники спостерігатимуть за виборчою кампанією в різних областях України: "Наші спостерігачі були спеціально проінструктовані і навчені особливостям політичного процесу і виборчого законодавства в Україні", - наголосила вона.

Голова Місії ENEMO в Україні Пітер Навотний повідомив, що спостерігачі працюватимуть парами у різних регіонах України. Всього буде 18 пар, деякі будуть закріплені за кількома областями.

Спостерігачі почали роботу, і вже 11 вересня будуть представлені проміжні результати спостереження. На даному етапі увага сконцентрується на місцевих політичних подіях, роботі виборчих комісій, діяльності партій та кандидатів, ЗМІ тощо.

Представники вже з 8 серпня перебувають в Україні, проте не захотіли коментувати ситуацію навколо поточного виборчого процесу, оскільки вважають, що двох тижнів недостатньо для будь-якої звітності.

Члени ENEMO, які прибули до України, запевняють, що виступають як незалежна, позапартійна сторона. Основна мета спостерігачів - реагувати на звернення громадськості і фіксувати порушення в межах виборчого процесу.

Зазначимо також, що ENEMO відряджає до України щонайменше 400 спостерігачів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: місії в Україні, європейські спостерігачі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]