Ср, 2024-04-24, 00:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:27
Про нові теракти в США заявляє "Аль-Каїда"
Інші останні Новини світу
Терористична мережа поширила аудіозапис, в якій Абу Бакр аль-Багдаді повідомив, що терористи мережі вже на шляху до Америки. "Моджахеди вже висунулися слідами вашої армії, яка тікає. Вони поклялися покарати вас куди більш жорстоким чином, ніж це зробив Усама", - заявив аль-Багдаді, повідомляє Lenta.ru з посиланням на NBC News.

Аль-Багдаді не уточнив, де саме планується завдати удару. "Найближчим часом ви побачите їх (бойовиків) у самому серці вашої країни, оскільки наша війна проти вас вже почалася", - сказав аль-Багдаді.

Спецслужби США стверджують, що Нью-Йорк, в якому після терактів 11 вересня 2001 року було знешкоджено більше десяти акцій терористів, не є метою бойовиків. За словами представника ФБР, зараз місту ніщо не загрожує. Агенти також зазначили, що лідери терористів досить часто погрожують терактами, проте їхні попередження часто виявляються блефом.

Вважається, що людина на прізвисько аль-Багдаді очолила іракський осередок "Аль-Каїди" в 2010 році. Крім погрози вчинити теракт на території Сполучених Штатів, він також пообіцяв, що хвиля нападів і вбивств прокотиться по Іраку, з якого американські війська були виведені в грудні 2011 року.

23 липня в Іраку сталося кілька терактів, жертвами яких стали понад 100 осіб, не менш як 200 були поранені. Цей день став найкривавішим для країни з початку 2012 року. Більшість загиблих були мусульманами-шиїтами. Це змусило деяких експертів припустити, що теракти скоїли сунітські бойовики з "Аль-Каїди".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: нові теракти в США, Аль-Каїда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]