Ср, 2024-04-24, 15:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:05
Про перереєстрацію квартир українців інформуватимуть за допомогою SMS
Інші останні Економічні новини

Міністерство юстиції України розробляє механізми інформування державними реєстраторами зацікавлених громадян, в тому числі шляхом смс і email-повідомлення, про спробу перереєстрації їхнього нерухомого майна. Про це повідомив заступник міністра юстиції Павло Мороз, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розробляємо кілька способів для повідомлення реєстратором зацікавлених осіб, і способи подачі заяви (про внесення заборони на проведення реєстраційної дії – ред.). Це, швидше за все, будуть смс і email-повідомлення. Заява також буде подаватися в електронному вигляді з подальшим її наданням у паперовій формі", – сказав він, коментуючи схвалений Верховною Радою 6 жовтня законопроект №5067, який удосконалює механізм держреєстрації прав на нерухоме майно та їхнє обтяження.

За словами заступника міністра, відомство активно займається розробкою підзаконних нормативних актів до документа, який вже направлений на підпис президенту.

Передбачене законопроектом обов'язкове повідомлення держреєстратором власника об'єкта нерухомого майна, щодо якого подано заяву про проведення реєстраційних дій, за його словами, уможливить протидіяти рейдерському захопленню на початковому етапі.

"У будь-якої зацікавленої особи буде змога подати заяву про внесення заборони на проведення реєстраційної дії. Заборона буде діяти протягом десяти днів і цього терміну буде достатньо для звернення до суду з метою накладення судової заборони на реєстраційну дію", – пояснив Мороз.

Крім того, за його словами, законопроект посилює кримінальну відповідальність не тільки держреєстраторів, а й заявника, замовника і організатора рейдерського захоплення.

"Після вступу в силу закону винні в рейдерському захопленні особи можуть бути позбавлені волі терміном до 10 років. Також посилюється адміністративна відповідальність реєстраторів – позбавлення свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю", – зазначив Мороз.

На його думку, норма законопроекту про взаємодію реєстраторів з реєстром судових рішень також мінімізує ризики рейдерського захоплення на підставі підроблених або неіснуючих рішень суду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: українці, допомога SMS, перереєстрація квартир | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]