Пт, 2024-03-29, 01:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:46
Про підтримку українців в Угорщині Київ готує угоду з Будапештом
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Київ готує угоду з Будапештом про підтримку українців в Угорщині

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що у документі про захист нацменшин, над яким працюють Київ та Будапешт, буде закладено підтримку українців в Угорщині.

Про це він розповів у інтерв’ю "Укрінформу" після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто в Польщі.

"До речі, ми обговорили також і захист української громади Угорщини. Міністр Сійярто погодився з цим. Ми подумаємо над документом у вигляді окремої угоди чи меморандуму, в якому буде закладено не тільки те, що робить Угорщина, а й підтримка нашої громади в Угорщині", - повідомив міністр.

Як повідомляла ЄвроПравда, під час зустрічі міністрів Угорщина запропонувала Україні укласти угоду про захист нацменшин.

Згідно з пропозицією Будапешта, дві країни повинні утримуватися від політики, яка могла б призвести до асиміляції національних меншин і зміни національного складу у певному регіоні.

Крім того, Міністерство закордонних справ України планує створити нову посаду, яка "покриватиме транскордонне співробітництво".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: угода, Угорщина, будапешт, Київ, підтримка українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]