Чт, 2024-04-18, 12:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:45
Про плани партії розповів лідер "Свободи" : усунути режим Януковича й отримати місце спікера
Інші останні Політичні новини
Серед першочергових завдань Всеукраїнського об'єднання "Свобода" будуть денонсація "харківських угод", скасування пенсійної реформи та Податкового кодексу, повідомив лідер партії Олег Тягнибок.

"Необхідно скасувати всі незаконні, а також антиукраїнські антинародні рішення режиму Віктора Януковича, зокрема, денонсувати "харківські угоди" Медведєва-Януковича від 21 квітня 2010 року та інші домовленості, які шкодять стратегічним національним інтересам України", - заявив Тягнибок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за його словами, необхідно "скасувати шахрайську пенсійну реформу і грабіжницький Податковий кодекс, не допустити торгівлю землею сільськогосподарського призначення, повернути у власність держави вкрадені стратегічні підприємства і природні монополії, захистити українську мову, зупинити наступ олігархічної диктатури на соціальні та національні права українців".

В цілому, за словами Тягнибока, виборча програма "Свободи" спрямована на усунення від влади режиму президента Віктора Януковича і проведення докорінних змін у країні.

"Виборча програма "Свободи" буде направлена ​​на виконання двох завдань: по-перше, відсторонення від влади режиму Януковича і подолання наслідків його діяльності в усіх сферах - політичній, соціально-економічній, гуманітарній, виключення можливості реваншу олігархічної диктатури, по-друге - проведення всеохопних докорінних змін у країні заради побудови української держави на основі соціальної, національної та історичної справедливості", - заявив він.

За словами лідера політсили, ключовими точками програми "Свобода" на майбутніх парламентських виборах будуть "питання встановлення відповідального народовладдя, справедливої ​​власності та національної гідності".

"Свобода" ще 22 січня оприлюднила перелік з 10 законопроектів, які ми подамо, щойно потрапимо до парламенту, і які ми пропонуємо підтримати нашим колегам з Комітету опору диктатурі. Так, на першому етапі важливо ухвалити закон про імпічмент президента України, а також висловити недовіру уряду Азарова-Тігіпка-Табачника і відправити його у відставку в повному складі", - повідомив Тягнибок.

На другому етапі "Свобода" буде пропонувати на розгляд суспільства проект Національної Конституції, розроблений ще в 2008 році, а також законопроекти, які дозволять провести кардинальні зміни в усіх галузях життя. Це стосується законів "Про стратегічні підприємства", "Про заборону торгівлі землями сільськогосподарського призначення", "Про захист української мови", новий справедливий Податковий кодекс, Виборчий кодекс, а також про формування судової та правоохоронних систем на новій основі, у тому числі з використанням досвіду Грузії.

"Принциповими для "Свободи" є законопроекти про люстрацію, про заборону комуністичної ідеології, про державне визнання ОУН-УПА", - додав лідер партії.

Зазначимо, лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока фінансує Партія регіонів.

Раніше в Компартії побачили, що Партія регіонів допомагає ВО "Свобода", зокрема матеріально.

Зауважимо, що ВО "Свобода" довгий час перебуває під критикою через те, що начебто ця політична сила лише імітує боротьбу із владою, а насправді фінансується нею. Проте лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок спростовує цю інформацію. На запитання, чи фінансували представники Партії регіонів у 2006-2007 роках його партію, він відповів: "Ні". Тягнибок також спростував інформацію про те, що його в 2007 році фінансував бізнесмен Ігор Коломойський.

Лідер "Свободи" розраховує на власну фракцію у Верховній Раді нового скликання і посаду спікера

ВО "Свобода" розраховує на власну фракцію у Верховній Раді нового скликання, в яку увійдуть 50 нардепів, заявив лідер партії Олег Тягнибок.

"Впевнені, що цього року в парламенті вперше з'явиться націоналістична фракція. На останньому з'їзді "Свобода" сформулювала свою мету на майбутні парламентські вибори: фракція націоналістів з 50 народних депутатів і посада спікера", - заявив Тягнибок.

За словами політика, досвід попередніх виборчих кампаній показав, що "Свобода" на виборах "зазвичай отримує результат вдвічі, а то і втричі більший, ніж малюють соціологи", передає LB.ua.

"Враховуючи нинішній рейтинг - близько 6% - і динаміку його зростання, конкретну цифру можете спрогнозувати самі", - зазначив Тягнибок.

За словами лідера партії, "Свобода" також розраховує і на солідний результат у мажоритарних округах. "Наприклад, на минулих місцевих виборах 2010 року "свободівці" тотально виграли мажоритарку в Галичині, гарний результат був і в містах - обласних центрах Правобережжя", - нагадав він.

Тягнибок також повідомив, що партійний список буде затверджено на з'їзді, який відбудеться 1 серпня.

За його словами, зараз завершуються переговори з Комітетом опору диктатурі за погодженням єдиних кандидатур в мажоритарних округах. "Однозначно, що кандидати від "Свободи" будуть балотуватися в мажоритарних округах в усіх регіонах України, включаючи Крим і Донбас", - сказав Тягнибок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: лідер Свободи, усунути режим Януковича, місце спікера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]