Пт, 2024-03-29, 00:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:29
Про поглиблення взаєморозуміння із Києвом щодо ключових питань заявляє МВФ, переговори триватимуть
Інші останні Економічні новини

Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду, яка працювала в Києві з 12 по 20 листопада, заявляє про поглиблення взаєморозуміння з українською владою з ключових питань економічних реформ, включаючи податкові зміни та бюджетний процес.

Про це йдеться у заяві місії, передає УНІАН.

Коментуючи результати проведених у Києві зустрічей, голова місії Рон ван Руден зазначив: "Місія продовжила конструктивні переговори з керівництвом країни за тими напрямками, які необхідно завершити в рамках другого перегляду виконання програми EFF. Значну роботу проведено на технічному рівні. Вона сприяла поглибленню взаєморозуміння щодо запланованої податкової реформи та її впливу на бюджет 2016 року, - зазначив ван Руден. - У зв'язку з цим вкрай важливо, щоб уряд представив на розгляд Верховної Ради проект бюджету, погоджений із завданнями програми реформ, спрямованими на зниження дефіциту бюджету й розмір державного боргу до безпечного рівня".

Ван Руден наголосив, що ухвалення такого бюджету також є важливим, оскільки виконання поставлених завдань потребує системних заходів із розширення бази оподаткування та оптимізації витрат.

"Надійна фіскальна позиція в поєднанні з заходами, спрямованими на оздоровлення банківської системи й прискорення економічних реформ, є критично важливими для закріплення фінансової стабільності та створення основи для потужного й сталого зростання", - зазначив голова місії МВФ.

Нагадаємо, 11 березня поточного року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд дол терміном на 4 роки. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол. - 4 серпня. З 22 вересня до 2 жовтня в Україні працювала чергова місія МВФ. Представники Фонду вже відзначили позитивні зміни в економіці України, проте, за їхніми словами, перше півріччя показало більше падіння, ніж очікувалося. І тому місія переглянула прогноз падіння економіки України за 2015 року до "мінус" 11% падіння ВВП проти раніше виданих "мінус" 9%.

Натомість, зростання на 2% можливе вже в 2016 році - з ростом споживання, впевненості інвесторів, поліпшення показників експорту та лібералізації банківської системи. При цьому раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявляла, що за підсумками роботи місії уряд очікує, що Україна успішно отримає черговий, третій, транш кредиту МВФ, який буде спрямовано у золотовалютні резерви Національного банку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: переговори, МВФ, взаєморозуміння, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]