Вт, 2024-04-23, 17:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:35
Про пошуки українками кращого життя та кохання в Берліні - нова книга Наталки Сняданко
Інші останні Культурні новини
На початку вересня вийде друком новий роман Наталки Сняданко "Фрау Мюллер не налаштована платити більше". Історію життя українських заробітчанок у Берліні вперше презентує видавництво "КСД" на Форумі видавців у Львові, який стартує 10 вересня.

Новий роман Наталки Сняданко "Фрау Мюллер не налаштована платити більше" - це історія двох подруг дитинства, що вирушили до Берліну у пошуках кращої долі. Сподівання та розчарування нового життя, родинні взаємини та побутові стосунки, драйв, пригоди, нероздільне кохання та пошуки щастя. Через усе це проходять Соломія та Христина.

"Дві головні героїні, вчительки музики - заробітчанки. Вони втратили роботу у Львові і поїхали до Берліну. Але цей текст позбавлений заробітчанської трагедії. Тут не буде пафосу - як все погано у нас в країні, а добре десь за кордоном, або чому нас ніде не люблять. Хочу подивитися на це із загальнолюдської перспективи. Це люди, які здобувають інший досвід і він не мусить бути поганий. Може цей досвід розширює їхній світогляд, може вони себе при цьому знаходять. Буде дуже багато голосів - молодих, старих, монологів, діалогів - oral history. Збирала їх багато років" - розповідає про книгу письменниця Наталка Сняданко.

У новому романі письменниці йтиметься і про любовний трикутник, і про драйвовий Берлін, ту є прості людські переживання, пошуки кращого життя і пошуки себе.

Негаразди і радощі поділені на двох наблизили подруг Соломію та Христину одне до одного і згодом стосунки двох жінок переросли у почуття, яким вони так і не наважились знайти визначення. Почуття, набагато складніші за звичайну дружбу, та однак такі, що доповнюють її та роблять особливою. І як йдеться далі в антоації до книги: "мабуть ця історія мала б свій хепі-енд, якби не одне коротке повідомлення у кримінальній хроніці ранкової газети..."

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: нова книга Наталки Сняданко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]